DOBAR DOGOVOR

Ovo je 10 stvari kojih se nikako ne trebate odreći kada započinjete zajednički život

 SEVENTYFOUR/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Što baciti, a što ponijeti u novi zajednički život može biti jako stresno pitanje, ovo su stvari koje svakako morate zadržati...

Početak zajedničkog života za mnoge je najsretniji trenutak u životu, ali to ne znači da ovaj korak nije stresan, pogotovo kada morate odlučili koje stvari ponijeti i unijeti u novi dom, a čega se odreći. Ovo je 10 stvari koje svakako morate zadržati u svom novom domu...

image
ZORANM/GETTY IMAGES

1. Naslijeđe

Vršeći pritisak na partnera da odnese neki predmet u smeće može dovesti do svađe - pogotovo ako se radi o antikvitetu koji se prenosi kroz generacije. Trebali biste zadržati starinski porculan ili stakleno posuđe koje su vam dali roditelji ili djed i baka.

2. Ženski komadi i ostaci muške gajbe

Bez obzira na to želite li zadržati li svoje cvjetne zavjese ili omiljenu kožnu stolicu, pomiješajte ženstvene i muževne elemente dizajna kako biste i vi i vaš partner bili sretni.

Na primjer, Ružičasta i lavanda mogu biti izvrsne za muškarce, ali morat ćete ih pomiješati s komadima u bež tonovima. Dobar dizajn proizlazi iz kontrastnih elemenata, tako da dekor ne bi trebao biti pod uvjetima samo jedne osobe.

3. Svjetiljke

Ne možete imati previše lampi. Jednostavno je, ali istinito: kada ste se ikada požalili da vam stan ima previše svjetla? Uvijek je dobro imati više rasvjete, jer većina je ima premalo.

image
Unsplash

4. Umjetnička djela koja volite

Ako vam puno znači, zadržite ga. Umjetnost je nezamjenjiva i uvijek je možete preoblikovati kako biste joj zajedno dali novi život u svom domu i integrirali je u svoju zajedničku estetiku.

image
KALI9/GETTY IMAGES

5. Namještaj vašeg partnera

Prvo porazgovarajte o tome. Ne bacajte tuđe stvari bez pitanja. Morate pristupiti rješavanju njihovih komada koje mrzite sa stajališta strategije. Isprobajte ovaj scenarij za uspjeh: Umjesto "Uvijek sam mrzio ovaj jastuk/sofu/stolicu!" pokušajte, "Kako da naše novo mjesto učinimo najboljim mogućim mjestom?"

6. Kućni bar

Samo zato što više nemate spojeve kod kuće ne znači da biste trebali izgubiti svoj stilski pribor za bar. Oni prelaze iz vašeg samačkog života u zabavu i kada ste par.

7. Stari ručnici

Čekaj, što? Ovo je neočekivano, ali praktično. Prije nego što bacite partnerove stare i poderane ručnike, razmislite o tome da im date drugi život tako da ih izrežete kako biste ih koristili kao krpe za čišćenje u svom novom domu. Najbolji su za čišćenje i ušedjet će vam nešto dodatnog novca za otmjene večere.

image
Unsplash

8. Dekorativni jastuci

Poput umjetnina, čak i ako dekorativni jastuci ne odgovaraju vašem novom stilu dizajna, i dalje se daju uklopiti sve dok su u dobrom stanju. Možete prekriti jastuke novim jastučnicama kako bi odgovarali vašem novom stilu. Uz nove navlaka, jastuci s cvjetnim printom iz vaše stare spavaće sobe lako se mogu prenamijeniti u dodatke za kauč u dnevnoj sobi vašeg partnera, na primjer.

image
Unsplash

9. Zbirke

Ako vam je stalo do nekoga, morate pronaći način da budete otvoreni za njegovu 'stvar'. Sve što vama ili vašem partneru donosi radost zaslužuje ostati, stoga budite pažljivi i promišljeni. Zaista nema mjesta za kolekciju knjiga? Odaberite nekoliko komada koji će biti na otvorenom, a ostale stavite na dogovoreno mjesto.

Pohranite takve predmete u lijepu kutiju, ili ako je to nešto što biste željeli vidjeti svaki dan, ali vaš partner ne želi, pokušajte izložiti sitnice u privatnim prostorima. Međutim, za sitnice koje su prevelike ili brojne snimite fotografiju za uspomenu, a zatim donirajte, reciklirajte ili odložite predmet kako biste uštedjeli prostor.

image
Unsplash

10. Vaši trenutni cimeri (i njihove stvari)

Ne zaboravite da je spajanje kućanstava velika prilagodba i za vašeg ljubimca. Uštedite prostor smanjenjem dodatnih uzica za pse koje nikada ne koristite, te hrane i igračaka za koje vaš ljubimac nije zainteresiran (ali svakako zadržite sve njihove omiljene). Ako se spremate na veliki potez, nemojte prethodno prati ni igračke svog najboljeg prijatelja (unatoč protestima vašeg partnera) jer će vaš originalni cimer cijeniti miris doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:17