u kupaonici

Ovaj predmet puno je prljaviji od WC školjke. Kada ste ga posljednji put očistili?

 /SHUTTERSTOCK

Općenito, tvrde površine poput zahodske daske i poda često su prve stavke na vašem popisu čišćenja kupaonice, ali što je s ostalim predmetima u vašoj kupaonici? Tkanine u kupaonicama su one koje zaslužuju najviše pažnje. Jeste li znali da je vaš kupaonski tepih zapravo prljaviji od WC školjke, a zatim i ručnika?

Kupaonski tepisi su problematični iz dva razloga. Prvo se smoče kad izađete ispod tuša, a onda tako ostanu satima, često u mračnoj i vlažnoj prostoriji.

Drugi problem je što mnogi ljudi nose cipele u kupaonici, što je veliki faktor koji pridonosi prljavštini i bakterijama koje se nalaze na kupaonskim prostirkama, piše Reader‘s Digest.

Također, WC voda često pada na vaš tepih prilikom ispiranja. Znanstvenici kažu da prostirku nema potrebe bacati jer unatoč tome što skuplja puno bakterija, neće izazvati infekciju. Naime, riječ je o bakterijama koje odatle neće lako pronaći put do ruku, a onda posljedično ni do usta ili crijeva gdje bi mogle stvarati probleme, za razliku od bakterija koje se nalaze na kvakama ili kvakama. Stoga je rizik da se razbolite od prostirke u blizini WC-a vrlo mali. Osim, naravno, ako ne drijemate na njoj. Ipak, bilo bi dobro da prostirku redovito perete kako biste dodatno smanjili rizik od moguće infekcije. Stručnjaci kažu da je takve tepihe i prostirke dovoljno oprati jednom tjedno, a drugo rješenje je zatvoriti poklopac WC školjke prije ispiranja. To će zadržati bakterije unutar WC školjke i spriječiti ih da pronađu put do meke i udobne prostirke u WC-u ili kupaonici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:31