Uradi sam

Odlični Ikea hackovi za kuhinju

 

Uvijek je zanimljivo vidjeti praktična rješenja kojima su se domislili različiti kreativci kako bi prilagodili izgled svog doma svojim potrebama i željama, pogotovo kada je riječ o namještaju iz dućana poput Ikee koji se može nadograđivati i preuređivati. Pronašli smo izvrsne primjere preoblikovanih kuhinjskih komada pomoću kojih je povećana funkcionalnost prostorija u kojima se nalaze, a da pritom i dalje izgledaju atraktivno i zanimljivo.

Alternativni kuhinjski otok na fotografiji izrađen je od nogu Finnvard stola koje imaju postolje i praktičnu policu za odlaganje stvari, a na koje su postavljene drvene daske kako bi dobili dodatnu policu i radnu površinu. Kombinacija bijele boje i drva izgleda sjajno i uklapa su u uređenje ostatka kuhinje. Kako izraditi kuhinjski otok poput ovog saznajte na poveznici.

Kuhinja vam je mala, no svejedno biste rado imali kuhinjski otok? Odlično rješenje je pomični model koji po potrebi možete seliti po prostoriji, ovisno o potrebama. Primjer sa slike zapravo je nadograđena polica Kallax na koju su dodani elementi poput radne plohe od drva, šipki za vješanje krpa i kotačića! Evo kako ga i sami možete izraditi.

Imate klince koje uvijek zanima što radite u kuhinji, ali su još premali da vide sami i sudjeluju? Zašto im ne biste dopustili da vam pomognu pomoću ovakvih stepenica koje su puno sigurnije od klasične stolice! Za to će vam trebati Bekväm prijenosna stepenica i drvene letvice, a cijeli postupak potražite na linku.

Ikeinu pomičnu stepenicu pomoću malo boje možete pretvoriti u divan stalak za izlaganje biljaka i dragih predmeta u kutu prostorije.

Udahnite novi život u staru komodu s ormarićima, policama i ladicama i to novim premazom boje, a kako biste dodali efektni detalj zamijenite ručkice novim modelima koje možete povezati s ostatkom svog uređenja.

Želite li u svojoj kuhinji imati barske stolce koji su povoljni i izgledaju lijepo, jednostavno nabavite Dalfred stolce koje ćete potom bojom preurediti kako bi se dodatno istaknuli u prostoru. Odličan primjer nalazi se na fotografiji i na poveznici.

Iskoristite pozadinu vrata ormarića u svojoj kuhinji tako što ćete na nju pričvrstiti drvenu mapu za časopise i dokumente i tako dobiti savršeno mjesto za držanje folije, vrećica za zamrzavanje i sličnih kuhinjskih potrepština.

Svaka kuhinja treba začinski vrt, a sve što vama treba kako biste u svoj prostor dodali odličan sustav su elementi kao što je Hornen šipka za zavjesu za tuš, Fintorp stalak za pribor, Grundtal S-kuke i, naravno, biljke.

Slobodni zid u kuhinji možete pretvoriti u praktičnu zonu s policama i visećim Ivar ormarićima koji će služiti kao produžetak vaše radne površine, čak i u malim prostorima. Postupak pogledajte na linku.

Posljednji primjer također je kuhinjski otok koji je izrađen od Koppang komode s ladicama, a preuređen je zlatnim detaljima i kožom, a pogledajte koje sve faze uključuje ovaj projekt.

Izvor: The Cottage Market

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:47