UZ MALO TRUDA

Odjeća bijele boje sada je napoželjniji odabir: Neka doista bude blistavo bijela

 Unsplash
S obzirom da ljeti uživamo u svim odjevnim predmetima u svijetlim bojama, donosimo kako ih održati blistavima

Čista bijela košulja za ured, obična majica kratkih rukava, svježe bijela posteljina —morate priznati da bijela tkanina jednostavno izgleda nekako umirujuće i zadovoljavajuće. Stoga, bitno je znati kako svoju bijelu odjeću zadržati takvom, čisto bijelom jer u protivnom vrlo lako će završiti na dnu ormara ili kako krpa za pod. S obzirom da ljeti uživamo u svim odjevnim predmetima u svijetlim bojama, donosimo kako ih održati blistavima.

Ako već niste isprobali ove brze trikove sada je krajnje vrijeme:

image
JANINE LAMONTAGNE/GETTY IMAGES

1. Jedan od najjednostavnijih postupaka zadržavanja bijele odjeće takvom je dodavanje pola šalice destiliranog octa u bubanj perilice kada perete bijelo rublje. Prvenstveno dodajte deterdžent kao i obično i slijedite upute za njegu na etiketama, a tomu još pridodajte ocat. Radi se o ne samo jednostavnom postupku, nego i jeftinom koji također neće izbijeliti ništa što posjeduje boju na sebi. Ne brinite, vaša će odjeća mirisati svježe kao i kod običnog pranja – bez mirisa octa!

2. Ako ste više ljubitelj kemijskih rješenja, jednostavno namočite svoje bijelo rublje u deterdžent namijenjen samo takvoj odjeći i ostavite barem dva sata vrijeme, a potom sve ponovo operite u perilici.

image
Unsplash

3. Još jedan popularan prirodni pripravak za bijelo rublje je soda bikarbona. Otopite pola šalice sode bikarbone u četiri litre tople vode i namočite odjeću barem osam sati, a potom sve operite u perilici. Ovo je odlično rješenje za izbjeljivanje, ali jednako jako učinkoviti tako uklanja sve neugodne mirise.

image
Unsplash

4. Sok od limuna je obično jedan od favorita kada je u pitanju vraćanje bjeline odjeći. Dva prerezana (ne prepolovljena) limuna prokuhajte u velikom loncu vode i zatim maknite s vatre. Zatim stavite svoju bijelu odjeću da se namače jedan sat. Limunov sok djeluje kao izvrstan izbjeljivač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:33