Zanemareni detalji

Obraćate li pažnju na ‘nakit‘ interijera? Upravo će on učiniti da vaš dom izgleda skladnije

 Elgrad
Naš mozak voli kada se stvari međusobno slažu i kad su u skladnom odnosu, stoga to u nama stvara dojam ugode i potiče nas da se opustimo i uživamo u prostoriji. Upravo zbog toga mali detalji su toliko važni

Kuhinje, dnevne ili spavaće sobe, kupaonice, garderobe… Neke prostorije su super lijepo uređene, moderne, luksuzne, a onda, postoje i one prostorije s wow efektom koje vas doslovno, čim prijeđete prag, ostave bez teksta. Odmah posežete za mobitelom kako biste okinuli koji detalj.

Jeste li se ikada zapitali što čini tu razliku između sasvim lijepog i wow prostora u kojem sve izgleda apsolutno savršeno?

Stručnjaci će vam reći da su za to zaslužni oni mali detalji, mnogima na prvi pogled nezamjetni, koji su zapravo ključni za stilsko zaokruživanje prostorije. Riječ je svojevrsnom „nakitu interijera“ u koje spadaju sve ručke i ručkice, kvake i drške, noge i nogice, postolja, kotačići, ukrasne lajsne, ugradbena LED rasvjeta unutar elemenata, skrivene i praktične utičnice te svi drugi detalji kojima inače ne poklanjamo veliku pažnju pri odabiru.

Mali detalji s važnom ulogom

No, ako želite fenomenalne interijere ovi završni elementi trebaju se uskladiti. Zato ih dobro proučite prije kupnje, istražite, kombinirajte, isprobajte… Budite sigurni da vam se sviđa odabir, da ste zadovoljni finalnim izgledom te da vam je ugodno u prostoru jer upravo je to ultimativni cilj dizajna interijera i ovog završnog toucha koji upotpunjuje viziju doma po vašoj mjeri.

Svi ovi maleni detalji zapravo su vrlo važni elementi dizajna koji ne samo da poboljšavaju cjelokupni izgled prostorije i pojedinih komada namještaja, već imaju i funkcionalnu svrhu. Primjerice, ručkice na frontama ormarića, ormara i ladica pomažu u zaštiti završne obrade fronti. One nisu važne samo pri kupnji novog namještaja, već i ako imate, recimo, kuhinju koju želite osvježiti ili namjeravate urediti prostor u nekom drugom stilu – samo promijenite ručkice i odmah ćete zamijetiti novu energiju. Ako, pak, odaberete bezvremenski popularne mjedene ručkice, koje se smatraju najluksuznijima, s vremenom će postati samo još ljepše dok istovremeno dodaju vrijednost vašem domu.

image
Elgrad

Što god odabrali, zbog dojma kohezije u interijeru bitno je da zadržite istu završnu obradu, čak i ako preferirate kombinirati različite oblike i dizajn ručkica. Isto pravilo, u većini slučajeva, vrijedi i za noge, nogice i postolja na blagovaonskim stolovima, klub stolićima, komodama, ormarima, krevetima, garniturama, foteljama i na ostalim komadima namještaja, bilo da se radi o vašem domu, kući za odmor ili o poslovnom prostoru. Ujednačeni detalji poput nogica na namještaju u interijeru kreiraju harmoniju. Naš mozak voli kada se stvari međusobno slažu i kad su u skladnom odnosu, stoga to u nama stvara dojam ugode i potiče nas da se opustimo i uživamo u prostoriji.

Koje god želje i potrebe imali, u svim Elgrad poslovnicama i na webshopu pronaći ćete raskošni asortiman svih detalja koje dom čine potpunim, kao i pregršt materijala, pribora i opreme za izradu namještaja po mjeri i uređenje interijera.

Stol po vašoj mjeri i po vašem ukusu

Na našem tržištu Elgrad, koji je sinonim za kreiranje doma po mjeri, prepoznat je kao lider jer svoje kupce kontinuirano upoznaje s inovacijama i novim trendovima u dizajnu i industriji namještaja. Stoga, nema sumnje da upravo Elgrad ima najbolje noge u gradu. Iza ove simpatične marketinške kampanje koja je mnogima privukla pažnju, nalazi se velika ponuda postolja i nogu koje u kombinaciji sa željenom pločom stola rezultiraju savršenim stolom za vaš dom, baš po vašem ukusu.

Ako se već sav ostali namještaj poput ormara i kuhinja kreira po mjeri, zašto ne bi i stol bio po mjeri, posebice kada se radi o onom za blagovaonicu?

Noge stola jako su važne, stoga trebate biti mudri kada kreirate stol za svoj interijer, kako bi na kraju prostorija izgledala skladno te kako bi vama i vašoj obitelji namještaj služio dugi niz godina. Stol odabirete prema planiranoj namjeni, stilu i broju ukućana - sve ove stavke trebate uzeti u obzir. Kada stol pristaje u interijer i ako se možete zamisliti da ga rado koristite, tada ćete znati da ste uistinu pronašli onaj pravi.

U današnjem užurbanom svijetu zajednički obroci dobili su dublje značenje pa pri odabiru stola za blagovaonicu prvo odredite njegove dimenzije – bilo bi dobro da se ugodno mogu smjestiti svi ukućani te da postoji poneko mjesto viška za goste.

Savršeno usklađen s interijerom, stol neće imati samo praktičnu funkciju – on će također postati ultimativni ukras dnevne sobe ili blagovaonice. Pomno kreirani stol, kakav možete sami dizajnirati u Elgradu, neće trebati ni stolnjak jer će biti ukras sam po sebi. Kombinirajte moderne noge i postolja, izrađena od metalnog profila, s pločama stola koje se prodaju u različitim materijalima, od keramike preko stakla do oplemenjene iverice i drvenog masiva.

Tajna dobrog stila

Ovisno o tome koje noge ili postolje odaberete za stol, one mogu definirati stil prostorije u kojoj se stol nalazi. Primjerice, Selena postolje za stol iz ponude Elgrada zbog delikatnosti dizajna i moćne kompozicije sjajno će se uklopiti u sve boho, ali i art-deco interijere. Trapezoidni profil ovog postolja s naglašenim kosinama stvara dinamičan izgled i daje čvrstu strukturu.

image
Elgrad

S druge strane, Xena New postolje je modernizirana verzija poznatog i pouzdanog dizajna X osnove s jednostavnom izradom i ravnomjernom pozicijom para nogu, što ga čini vrlo prilagodljivim za različite stilove i uređenja prostora, a posebno dobro će se uklopiti u minimalistički uređene prostore, ali i u skandinavski stil, ako postolje oplemenite pločom u drvenom dekoru. Zbog svestranosti nenametljivog dizajna, jednako zanimljivo izgledat će u blagovaonici kao i u vašem uredu.

image
Elgrad

Postolja Vesta i MB21 su trenutačno veliki hit. Karakterizira ih ukrižena osnova koja stvara vizualni interes i stabilnost. Ovaj stil često se koristi za rustikalne ili industrijske stilove namještaja, a stol s ovakvim nogama u prostoru će djelomično imati ulogu skulpture, što ga čini posebno privlačnim u očima obožavatelja modernog dizajna.

Kleo postolje za stol, baš kao i Calipso 1200 nastavlja se na dizajnersku nit prethodnih postolja, no zbog manjih dimenzija prihvatljiviji je za okrugle stolove te za manje interijere. Ovakvi stolovi sjajno pristaju u romantičan i retro stil uređenja, a odličan su odabir ako tražite stol koji ćete postaviti odmah uz kuhinju, za brze doručke.

Vlastiti dizajnerski potpis

U današnje vrijeme noge su sve rjeđe trajno spojene na ploču stola, što je sjajno jer imamo priliku sami modificirati svoj stol. Budući da u Elgradu neumorno prate trendove, znaju da ljudi vole dati svoj potpis namještaju, vole se sami istaknuti kao dizajner svog interijera, a ovo je savršena prilika za izražavanje kreative. Možda, primjerice, kod kuće već imate divnu ploču stola koja može izdržati još mnogo ručkova i večera, ali su vam noge klimave i nestabilne, jednostavno dotrajale. Ponekad je dovoljno samo promijeniti noge na stolu kako biste dobili naoko potpuno novi stol. Zato svakako provjerite ponudu noga i postolja za stolove u Elgradu jer ćete zasigurno naći nešto po svom ukusu i to po vrlo pristupačnoj cijeni. Dobit ćete stol baš po svojoj mjeri i istovremeno proći puno povoljnije nego da ste kupili gotov stol. Veliki benefit ovih čvrstih postolja je i vrlo jednostavna i brza montaža. Nema puno dijelova, već samo pokoja matica i vijak, stoga vam nije potrebno ni puno alata.

image
Elgrad

Bez obzira na to kakve noge ili postolje odabrali, pri odabiru obratite pozornost na njihovu funkcionalnost i ergonomiju. Važno je da ne smetaju nijednoj osobi koja će koristiti stol, a prema tome birajte i pravi broj stolaca imajući na umu da svi koji sjede za stolom trebaju imati dovoljno manevarskog prostora.

Mali trikovi stručnjaka

No, s estetskim osvježenjem prostora ne morate stati s blagovaonskim stolom. Elgrad u ponudi nogu i postolja za stolove ima i one manjih dimenzija namijenjenih za klub stoliće koji većinom dolaze u istom dizajnu kao i veliki blagovaonski stolovi. Ovo je sjajna opcija za postizanje stilske ravnoteže kroz različite prostorije doma.

Elgrad u svojoj ponudi ima i noge za uredski program koje su modernog izgleda i visoke funkcionalnosti koju zahtijeva današnja radna dinamika. Možete pronaći fiksne noge, ali i one koje su podizne, u različitim vrstama završne obrade s velikom nosivosti kako bi vam pružile adekvatnu potporu.

image
Elgrad

Osim različitih vrsta stolova, noge i nogice imaju i drugi komadi namještaja. Zamislite, primjerice, sivu garnituru s crvenim nogama. One su itekako bitne, jer osim što su estetski dodatak namještaju, one su većinom podesive po visini, što pridonosi održavanju stabilnosti i ravnine namještaja. Stoga, nogice na sofi, primjerice, podupiru konstrukciju te omogućuju ravnomjernu raspodjelu težine. K tome, svi profesionalni dizajneri interijera uvijek radije odabiru komade namještaja s izraženijim nogicama jer one vizualno povećavaju prostoriju, a kriju i sjajan trik za održavanje čistoće doma. Naime, poželjno je odabrati noge ili nogice koje su dovoljno visoke da se ispod njih može provući robotski usisivač i obaviti svoj posao dok vi uživate u ljepoti skladnog prostora.

U Elgradu ćete pronaći noge i nogice za namještaj kakve god ste zamislili. Ponuda je raznolika po pitanju materijala kao što su PVC, metal i drvo te boja, visine i dizajna.

Baš kao što u Elgradu možete kreirati stol baš kakav želite, bez kompromisa, tako i po pitanju nogica za namještaj možete pronaći najbolje rješenje koje će ujedno biti vizualno atraktivno, funkcionalno i vrlo praktično. Najbolji primjer za to su kotačići za namještaj koji služe za laganije komade namještaja kao što su noćni ormarići, manji poličari i stolići. Mame će najbolje znati koliko su praktični mali poličari s dječjim potrepštinama i kozmetikom koje je lako vući za sobom po dječjoj sobi, od stolića za prematanje do krevetića pa natrag do dječje kadice, posebice dok su bebe još jako male i traže vašu konstantnu pažnju. Kotačiće za namještaj dijelimo na fiksne i okretne te na one bez kočnice i one s kočnicom, a u Elgradu ćete u ponudi pronaći PVC i gumirane kotačiće.

image
Elgrad

Osim što mogu biti pomične, zaključili smo da noge i nogice mogu biti različitih oblika – pravokutne, cilindrične, u obliku kugle, tokarene, izrezbarene, kose… Odabir pravih nogu, nogica i postolja ovisi o vrsti namještaja, stilu i namjeni te o vašim željama. Stoga birajte najbolje, znate gdje su najbolje noge u gradu.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Elgradom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:47