VRIJEDI ISPROBATI

Obavezno namažite ovim sve kvake i brave prije početka zime. Zaštit ćete ih od truljenja, a to je i najjeftinije moguće rješenje

 /SHUTTERSTOCK

Kako bi se kvake i brave lako otvarale i zatvarale te što dulje trajale, okove, koji su najskuplji element PVC i aluminijske stolarije, potrebno je redovito podmazivati ​​jer će u protivnom vrlo brzo propasti. Ne morate kupovati nikakve posebne pripravke niti skupo plaćati masti namijenjene samo za tu svrhu. Dovoljno je koristiti obični vazelin. Važno je da radnju koju vam objašnjavamo u sljedećim redovima napravite prije zime kako bi sve funkcioniralo kako treba.

image
/SHUTTERSTOCK

Ovu mast (vazelin) uvijek trebate imati u svom kućanstvu jer je dobra za mnoge radnje. No, kako ju primijeniti da bolje funkcioniraju kvake i brave?

image
/SHUTTERSTOCK

Obrišite suhom krpom "jezičak" na svakoj bravi i kvaki, pa prstima nanesite malu količinu vazelina i nekoliko puta otvorite i zatvorite prozor tj. vrata da bi se mast dobro rasporedila. Dovoljno je da ovo učinite jednom u par mjeseci i tako ćete sačuvati vrijedne okove na stolariji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 06:31