Video

Obavezno danas u trgovini kupite aluminijsku foliju: kod kuće je samo zgužvajte i stavite ispred vrata i veliki problem će potpuno nestati!

 /SHUTTERSTOCK

Aluminijska folija se koristi na razne načine i jedan je od nevjerojatnih materijala koji se koriste u kuhinji ali i drugim prostorijama doma. Osim što je idealna za zamatanje ostataka hrane, može imati mnoge druge namjene koje nisu namijenjene za kuhanje ili pečenje, primjerice za zaštitu drugih predmeta u kući.

Samo postavljanje aluminijske folije ispred vaših ulaznih vrata može vas spasiti od svakodnevnih briga.

Pogledajte video!

Zašto staviti aluminijsku foliju ispred kućnih vrata?

Ako vas išta može omesti u svakodnevnom životu onda je to najezda nepoželjnih posjetitelja poput nekih životinja, pogotovo ako u blizini kuće imate voćnjak ili vrt. Kako biste spriječili ovu vrstu upada, najbolje je isprobati ovo rješenje.

Primjerice, ako živite na selu i imate problema s čudnim mačkama koje vam trčkaraju po dvorištu, lako ih možete otjerati aluminijskom folijom. Postavljanje folije ispred kućnih vrata može izgledati čudno. Međutim, ovaj trik može uvelike odvratiti mačke od ulaska na vaš posjed. Ove se životinje boje zvuka koji proizvodi aluminijski materijal na vjetru. Sve što trebate učiniti je objesiti komad aluminijske folije na štapić kako biste napravili svojevrsnu zastavu i staviti je blizu vrata. Tako će sve zalutale posjetitelje koji pokušavaju doći do vašeg posjeda ometat će šuštanje folije koje stvara vjetar. Osim toga, zaslijepit će ih refleksija svjetlosti na materijalu.

Sredstvo protiv miševa

Osim mačaka, aluminijskom folijom možete otjerati i miševe. To je zbog činjenice da miševi imaju vrlo osjetljive bubnjiće i hodanje po aluminijskoj foliji im je vrlo neugodno. Osim toga, to je vrlo skliska površina na koju se ne mogu popeti i uhvatiti za nju - njihove fine pandže jednostavno ne rade na ovoj površini. Osim toga, to je i tipičan miris aluminija koji mi ne osjetimo, ali malim glodavcima prekrije ostale mirise i time gube njuh. Miševi će bez problema gristi zidove i drvo.Međutim, nikada neće izgristi foliju. Zato, stavite aluminijsku foliju u rupe, pukotine u zidovima ili na kuhinjske plohe. Miševi neće moći proći kroz tu folijsku barijeru, prenosi Jednaistina.

Peglanje odjeće s pomoću aluminijske folije

Ako želite brže ispeglati svoju odjeću, jednostavno gurnite komad aluminijske folije ispod poklopca daske za glačanje. Tako će glačalo brže kliziti i zadržati toplinu, što će olakšati glačanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 08:56