KORISNI TRIKOVI

Nekoliko jednostavnih i brzih načina za ukloniti vodene mrlje s drvenog namještaja

Pripravili ste savršen osvježavajući ljetni napitak za svoje goste, a oni ga odmah odlože na vaš drveni stol - i to bez podmetača. Nekoliko sati kasnije gosti odlaze, a vi očajnički gledate u mrlju koja je nastala od vode. Radi se o tome da se vlaga uvukla u površinu stola na kojem je stajala mokra čaša i napravila vidljiv trag.

Ako niste odmah servirali napitak zajedno s podmetačem ispod čaše, velike su šanse da će vam se ovaj scenarij dogoditi. Srećom, postoji nekoliko načina za riješiti se ove nezgodne mrlje s drvenog pokućstva.

1. Glačalo ili fen

Stavite krpu na mrlju te prođite nekoliko puta zagrijanim glačalom. Vlaga koja se zavukla bi tu tom procesu trebala ispariti. Isti učinak ima i fen za kosu. Nekoliko trenutaka ga držite iznad mrlje i trebala bi nestati.

2. Majoneza

Malo majoneze nanesite na trag koji je čaša ostavila na stolu te sačekajte jedan sat. Nakon jednog sata prebrišite mjesto gdje se nalazi mrlja. Masnoće iz majoneze upit će vlagu i mrlja će nestati s vašeg pokućstva.

3. Pasta za zube

Bijela pasta, bez ikakvih dodataka gela, će također poslužiti. Ovom se metodom koristite ako vam slučajno ne upale prve dvije jer sastojci iz paste mogu biti jaki te skinuti površinski lak s namještaja.

Idealnu kombinaciju naći ćete ovisno o vrsti namještaja koji imate, stoga svakako isprobajte sve kako vam ovi nezgodni tragovi od vode više ne bi stvarali probleme nakon što gosti odu.

Izvor: bobvila

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 11:54