(NE)UREDNOST

Na čišćenje trošite sate i sate, ali bez rezultata? Imamo pet dobrih razloga zašto u vašem domu vlada kaos

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Osjećate li se ikada kao da, bez obzira na to koliko truda uložite u pospremanje i organiziranje, vaš dom nikad ne izgleda uredno? Ili možda provodite puno vremena na čišenju, a nekoliko dana kasnije ste zauzeti pa je u cijeloj kući opet kaos? Postoji nekoliko stvari koje bi mogle objasniti taj kaos.

Posuđe u sudoperu

Otvoreni tlocrti uživaju višegodišnju popularnost, no to znači da je cijeli prostor izložen pogledima, od boravka do kuhinje. Ne samo da sudoper pun posuđa izgleda neugledno, već može i zaudarati.

Igračke su posvuda

Djeci je teško održavati dom urednim, ali nije nemoguće stvari staviti pod kontrolu. Najbolje rješenje je imati kutije ili košare u koje djeca po završetku igre mogu pospremiti igračke. Na taj način ih učite da čuvaju svoje stvari i čiste iza sebe.
Krevet nije pospremljen

Vaša će spavaća soba uvijek izgledati čisto i uredno ako je vaš krevet pospremljen. Traje samo minutu i ima veliki učinak.

Ne koristite košaru za prljavo rublje

Sami smo si krivi što nošenu odjeću koja se još nije zaprljala odlažemo preko naslona stolca, a onu prljavu na podu. To često rezultira neurednim hrpama. Kako biste izbjegli pretrpani prostor, organizator savjetuje da vam postane navika da odjeću nakon nošenja odlažete u košaru za rublje.

Imate previše stvari

Bez obzira na to živite li u garsonijeri ili na nekom velikom imanju, svi imamo ograničenu količinu prostora za pohranjivanje svojih stvari. Dakle, ako imate previše nečega, ključno je redovito čistiti nered.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:22