ZA TVRDOKORNU MASNOĆU

Muka vam je od čišćenja pećnice? Iskušajte ovo - bolje je od sode bikarbone i octa

 /SHUTTERSTOCK

Ribanje pećnice jedan je od najmržih poslova većini kućnih kuhara i kuharica. Dovoljna je jedna dobra pečenka da dobrano zašprica pećnicu, a ako niste redoviti u čišćenju, smeđe naslage samo se slažu. Kad postanu jako vidljive na staklu vrata pećnice, znači da je krajnji čas za akciju.

image

Tabletu za posu dobro je staviti na spužvu kako biste zaštitili ruku

/SHUTTERSTOCK

Većina koristi jake odmašćivaće ili, ako ste ljubitelji prirodnih sredstava za čišćenje, kombinaciju sode bikarbone i octa. No mnogi tvrde da je ovaj trik bolji od toga i da će jednako dobro očistiti masnoću s vrata, staklenog i metalnog dijela pećnice.

Iznenadit će se, ali u tu svrhu potrebni su vam samo tableta za perilicu suđa s prešanim prahom i topla voda. Tabletu stavite u posudu s toplom vodom da se dobro natopi, ali pazite da se ne počne mrviti. Kad procijenite da je dovoljno natopljena (vrijeme se razlikuje ovisno o proizvođaču), uzmite je u ruku i kružnim pokretima trljajte prljava mjesta. Možete je i stavite na spužvu ili spužvastu krpu kako biste zaštitili ruku.

image

Staklo na pećnici prije i poslije čišćenja

/SHUTTERSTOCK

Tajna je u tome da su te tablete napravljene od koncentrata deterdženta. Njihov je zadataka ukloniti masnoću i prljavštinu na posuđu te mu dati sjaj. Tablete za posuđe mogu djelovati abrazivno, ali ne na način da izgebu staklo na vratima pećnice. zbog čega uklanjaju i najtvrdokorniju masnoću te suđe ostavljaju sjajnim. Bit će vam potrebne jedna do dvije tablete, a ako se tijekom čišćenja počnu sušiti, nakratko ih vratite u posudu s toplom vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:16