Prirodno i ne šteti

Muči vas sijeda kosa? Nakon što završite s guljenjem krumpira, sačuvajte kore i napravite ovo

 PROFESSOR25/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO, NATIKKA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Sačuvajte kore krumpira kako biste sijede vlasi pretvorili u tamne koristeći ovaj jednostavni pripravak

Nekoliko sijedih pramenova koji iskaču na nasumičnim mjestima na glavi mogli bi vas izbezumiti, pogotovo ako ste u 20-ima ili 30-ima. Prirodno je da folikuli dlake gube svoj pigment i postaju sijedi/bijeli kako starite. Naravno, na tržištu su dostupne razne boje za kosu koje vam mogu pomoći da učinkovito prekrijete sijede, ali su pune kemikalija i mogu oštetiti kosu ako se redovito koriste. Zato bi bilo dobro potražiti prirodne sastojke koji mogu potamniti sijedu kosu, a u ovom postu navodimo dva neobična sastojaka za potamnjivanje sijede kose. No, za razliku od kemijskih boja za kosu, ovi djeluju sporo i ne daju trenutne rezultate, stoga morate biti strpljivi i dosljedni s njihovom upotrebom.

image
PROFESSOR25/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ništa bez krumpira, omiljene namirnice bogate proteinima koja se vrlo često konzumira u ljudskoj prehrani. Veliki i mali, star i mladi, a i oni između, svi vole jesti krumpir u širokoj paleti jela. Osim u jelima, krumpir ima još puno drugih namjena, a jedna od njih prikrivanje sijede kose.

Dakle, kada sljedeći puta pripremate obrok s krumpirom i završite s guljenjem, sačuvajte kore i napravite ovo.

U ovom isječku iz Showa Rachael Ray liječnika Anthonyja Youna pokazuje kako potamniti sijedu kosu mješavinom od kori krumpira.

image
NATIKKA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Evo što ćete učiniti: napunite šalicu korama krumpira, pomiješajte s dvije šalice vode i prokuhajte, pustite da zavrije, a zatim ostavite da lagano kuha oko pet minuta. Operite kosu šamponom i osušite je ručnikom. Zatim uzmite četku za marinadu (znate, onu koju koristite kada marinadom mažete komad mesa) i dodajte smeđu vodu od kore krumpira na svoje sijede. Alternativno, Youn kaže da otopinu možete staviti u praznu bočicu šampona i ostaviti pod tušem kako biste je mogli iščetkati odmah tamo.

Kao što biste i očekivali, voda od kore krumpira nije najboljeg mirisa. (Žena koja je primala tretman opisala ga je kao "opor".) Neki komentatori na YouTubeu također su iznijeli valjanu tezu: Prekriva li doista voda od krumpira njezine sijede ili kosa izgleda tamnija dok se ne osuši? Pogledajte video u nastavku i prosudite sami:

CRNI ČAJ

Još jedan od načina da kosu učinite crnom je korištenje crnog čaja. Evo kako možete pripremiti mješavinu crnog čaja za sijedu kosu. Skuhajte tri vrećice crnog čaja u 2 šalice vode i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nanesite ovu tekućinu na kosu ili je koristite kao posljednje sredstvo za ispiranje nakon šamponiranja. Učinite to dvaput tjedno kako biste vidjeli rezultate.

CRNI ČAJ U PRAHU

Ili pogledajte video u nastavku i saznajte kako napraviti pripravak za sijedu kosu od crnog čaja u prahu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 19:04