Čas posla

Muči vas prašina? Za teško dostupna mjesta do kojih je nemoguće doći krpom isprobajte ovaj trik

 /SHUTTERSTOCK
Evo kako ukloniti prašinu s malih predmeta ili s djelova gdje ni jedna krpa ne može dosegnuti

Borba s prašinom nikada ne prestaje. Koliko god često i uporno vi brisali jednostavno je nemoguće spriječiti njezino nakupljanje. Već smo vam ranije otkrivali trikove i donosili savjete kako ispravno ukloniti prašinu i koji su najbolji alati za to i kako određene površine zahtijevaju poseban tretman kada je prašina u pitanju. Ovom prilikom smo se susreli s jednim malo kompliciranijim zadatkom. Kako ukloniti prašinu s malih predmeta ili kako ju obrisati s djelova gdje ni jedna krpa ili brisač ne može dosegnuti?

image
FAMILY HANDYMAN

Za sitnice i teško dostupna mjesta do koji je nemoguće doći s krpom ili brisačem isprobajte ovaj zgodni savjet: Navucite mekane (po mogućnosti pamučne) vrtlarske rukavice, a zatim obrišite s njima teško dostupne kutke ili male predmete u vašem domu. Kolekcionari malih predmeta izrazito će se veseliti ovom načinu čišćenja jer je ovo jedini i pravi način da njihovi dragocjeni predmeti budu u potpunosti očišćeni od prašine.

image
FAMILY HANDYMAN

Ova metoda brisanja prašine izvrsno funkcionira i na uredskim predmetima - držači olovaka, globus, držač ljepljive trake, okviri za slike i sve ostalo sitno što vam padne na pamet. Samo prijeđite rukama preko svakog predmeta i rukavice će pokupiti svu prašinu koja se nalazi na njima. Da biste se riješili mikroba dok se bavite procesom brisanja prašine, naprskajte pamučne rukavice malom količinom antibakterijske otopine za čišćenje i na taj način zaštitite vaše predmete i od tih dosadnih nametnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 19:53