PRAKTIČNI, STARI SAVJETI

Mravi će nestati iz doma za 5 sekundi: pomiješajte ove sastojke i riješite problem

 /SHUTTERSTOCK

Ako su vašu kuhinju ili čak kupaonicu "napali" mravi, ne brinite. Postoje jednostavni i jeftini trikovi kako se s njima nositi, a najbolja vijest je da sve sastojke za to vjerojatno već imate u svom domu.

Dakle, evo nekoliko praktičnih, starih savjeta koji se već desetljećima koriste u kućanstvima kada se mravi "dogode" i uglavnom daju rezultate.

image

l

/SHUTTERSTOCK

1. Pomiješajte jednake količine sode bikarbone i šećera u prahu, pa smjesu pospite gdje god primijetite mrave. Trebali bi nestati za par dana.

2. Mravi ne podnose limunsku kiselinu, pa je odličan način da ih se riješite da poprskate limunovim sokom štokove od vrata, pukotine u zidovima, otvore od ventilacija ili druge regije putem kojih sumnjate da ulaze.

3. Djelotvorni su kažu i kurkuma, mljeveni cimet, piment... Ove začine pospite tamo gdje se pojavljuju mravi i riješit ćete problem. Ako se bojite "nereda" koji će ovi mljeveni začini napraviti, možete se poslužiti i štapićem cimeta - dat će rezultate.

image
/SHUTTERSTOCK

4. Kod ovog problema može pomoći i alkoholni ocat. Jednostavno ga pomiješajte s vodom u omjeru 2:1 (u korist octa), a zatim tom mješavinom namočite krpu. Krpom prijeđite po svim površinama na kojima ima mrava.

5. Prokuhajte pola litre vode, pa dodajte 50 ml deterdženta za suđe. Ovu mješavinu ulijte u bočicu s raspršivačem, pa poprskajte sva mjesta na kojima se mravi pojavljuju ili sumnjate da bi se mogli pojaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 15:57