MIJENJATI SVAKIH 6 MJESECI

Liječnici upozoravaju da ovaj kućanski predmet može prenijeti bolesti, a skoro ga se nikad ne sjetimo baciti

 /SHUTTERSTOCK

Promjena wc četke dio je obavezne higijene kupaonice. Prilikom čišćenja kupaonice neophodno je koristiti wc četku za čišćenje školjke. Čekinje učinkovito uklanjaju prljavštinu, bakterije i klice. No, higijena je osigurana samo sa čistom četkom. Važno je redovito ju čistiti i zamijeniti ako je potrebno, prenosi Granny Tricks.

Promjena wc četke važna je i iz higijenske i zdravstvene perspektive. Četkom možete ukloniti prljavštinu i naslage prilikom čišćenja WC školjke. No, sama wc četka se prlja, a na čekinjama se nakupljaju klice i bakterije. Naslage skinute sa školjke ostaju na četki, a svakim čišćenjem ponovno ih vraćate natrag u školjku. Klice ne samo da mogu djelovati kao potencijalni patogeni, već ponekad i četka može imati neugodan miris. Stoga biste trebali redovito čistiti četku ili ju zamijeniti.

Zbog higijenskih razloga preporučuje se mijenjati wc četku svaka tri do šest mjeseci. Sljedeći čimbenici određuju hoćete li četku koristiti dulje ili kraće:

Broj stanovnika u kućanstvu. Ako živite s mnogo ljudi, trebali biste češće mijenjati četku.

Učestalost korištenja četke također igra ulogu. Ako ste često odsutni i rijetko kod kuće, ne morate često mijenjati četku. Dovoljno je nabaviti novu svakih šest mjeseci. No, drugačije je ako puno vremena provodite kod kuće i redovito čistite WC.

Također je poželjno promijeniti wc četku nakon gastrointestinalne bolesti.

Ako je četka već jako istrošena i izgleda nehigijenski, također je trebate baciti.

Silikonske wc četke su izdržljivije od tradicionalnih četki s čekinjama. To je zato što se ne deformiraju i bolje čiste. Međutim, silikon je upitan s ekološke perspektive. Ako četku za WC školjku ne čistite redovito, savjetuje se da je brže zamijenite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 11:25