DOSTA VAM JE

Kosa vam se digla kad ste ugledali crve u kanti za smeće? Evo kako ih se riješiti

 DELMAINE DONSON/GETTY IMAGES

Toplije vrijeme može sa sobom donijeti najezde štetočina, a jedni od najodvratnijih su crvi u vanjskoj kanti za smeće.

Kao prvo se postavlja pitanje: kako su crvi uopće dospjeli u kantu za smeće? Odgovor je: zahvaljujući muhama i toplom, vlažnom okruženju. Toplina koju stvara trula hrana (i izvor hrane koji je ta trula hrana) čine vašu kantu za smeće idealnim mjestom na kojem muhe polažu jajašca. Često će se ušuljati kroz pukotinu na vrhu kante ili kroz pukotinu na vreći za smeće. Jajašca muhe pretvaraju se u crve, koji zatim rastu, razmnožavaju se i stvaraju nove crve. Evo kako ih se riješiti.

Jedan od najlakših načina da eliminirate crve je izbjeljivač. U praznoj kanti pomiješajte dvije litre vode s decilitrom izbjeljivača. Zatvorite poklopac i ostavite pola sata kako bi pare izbjeljivača mogle djelovati. Nakon što to vrijeme prođe, prospite tekućinu i crve pa dobro isperite vodom unutrašnjost kante.

Ako radije ne biste koristili izbjeljivač, pokušajte s kipućom vodom. Zakuhajte pun čajnik kipuće vode, a zatim je prelijte izravno preko crva u kanti za smeće. Vruća će voda trenutno ubiti crve. Odbacite prljavu vodu i pustite da se potpuno osuši prije nego stavite drugu vrećicu u kantu za smeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 11:11