promišljen odabir

Kako uštedijeti na opremanju doma: Ovo je 5 stvari na koje ne morate trošiti suviše novaca

 Unsplash
U neke predmete u domu svakako vrijedi uložiti. No, druge koji se dosta koriste ima više smisla kupovati po pristupačnoj cijeni

Prilikom opremanja vašeg doma moglo bi se činiti da je jako teško smanjiti troškove. No, ako želite pametnije potrošiti svoj novac, morate poznavati kućanske predmete na koje ne morate trošiti novce. Danas vam donosimo 5 svakodnevnih komada na kojima biste trebali uštedjeti (dok i dalje stvarate vrlo elegantan prostor, naravno).

U neke predmete u vašem domu svakako vrijedi uložiti. No, druge komade koji se dosta koriste ili biste željeli da su malo više u trendu ima mnogo više smisla kupovati po pristupačnoj cijeni. Stoga pogledajte stvari za koje ne biste trebali trošiti velike novce (za svaku sobu vašeg doma).

image
Unsplash

Kupaonski ručnici

Između svakodnevnog sušenja i tjednog centrifugiranja kroz perilicu i sušilicu ručnici za kupanje spadaju pod predmete koji se jako često koriste. Stoga razmislite o tome da za ovu svakodnevnu stvar birate povoljne kako biste olakšali proračun. Klasična opcija bijelog pamuka uvijek je u modi (i neće vas koštati više od nekoliko desetaka kuna po ručniku). Također razmislite o zalihama i kupujte u setovima kako biste uštedjeli još više - i na taj način osigurate sebi da uvijek imat pri ruci svjež ručnik.

Ako niste ljubitelj pamuka, frotir je jedna od opcija koja je dosta lepršava i ima dobro upijanje. Za ručnike koji se brzo suše, odlučite se za rebrasto tkanje koje omogućuje brže prozračivanje vlakana.

image
Unsplash

Čaše za piće

Čak i najspretnije ruke s vremena na vrijeme mogu razbiti čašu (ili dvije, ili tri). Stoga za svoje najčešće korišteno stakleno posuđe nemojte kupovati nešto skupo - ili pretjerano dragocjeno - što ćete morati zamijeniti. Umjesto toga, držite se nečeg jednostavnog što dobro funkcionira i možete uštedjeti kupnjom u setu. A ako želite da vaš ormarić ne izgleda previše poput jednostavno, uvijek možete unijeti više osobnosti kroz jedinstvene koktele ili čaše za vino.

image
Unsplash

Dekorativni jastuci

Dekorativni jastuci su jedan od onih predmeta koji zaista mogu dodati odličan stil svakoj sobi. No, ne morate uvijek kupovati skuplje jastuke - pogotovo ako bi mogli izblijedjeti na suncu, dobiti mrlje ili se koristiti kao igračka za vaše kućne ljubimce. Srećom, na tržištu postoji obilje pristupačnih jastuka - koje je također mnogo lakše zamijeniti ako želite sobu brzo ažurirati.

Umjesto da kupite novi jastuk i umetak, možete uštedjeti novac samo kupovinom navlake - i umjesto toga upotrijebite svoj postojeći umetak.

image
Unsplash

Ukrasni dodaci

Ormar za knjige ili stolić jednostavno nisu potpuni bez odgovarajućih ukrasa. A koji je pravi način kupovine takvih predmeta? Potražite prije svega pristupačne cijene. Od vaza do košara, umjetničkih djela do ukrasnih predmeta, pametnije je opremiti bilo koju površinu sitnicama koje su povoljne za proračun. A kupovina komada koji su dovoljno svestrani da se mogu uklopiti na više mjesta u vašem prostoru također je potez koji vam može dugoročno uštedjeti novac.

Rasprodaje na sajmovima, oglasnici, vintage trgovine ili prodavaonice korištenih proizvoda izvrsna su mjesta za nabavi zanimljivog (i jedinstvenog) pribora po potpuno pristupačnim cijenama.

image
Unsplash

Biljke i posude

Prava biljka u posudi može učiniti da gotovo svaka soba izgleda puno bolje. Ali ne morate potrošiti velike novce da svoj dom opremite s malo zelenila. Svaka sobna biljka iz vaše lokalne trgovine jednako je dobra opcija kao i ona skupa iz rasadnika (uz odgovarajuću njegu, naravno). Odabir jednostavnih posuda - poput klasične terakote - jeftin je način da bilo koja biljka zaista izgleda odlično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 10:26