OVAJ TRIK SIGURNO NISTE ZNALI!

Kako ukloniti naljepnice sa staklenki?

 Sharon McCutcheon, Unsplash
 

Staklenke različitih oblika i veličina mogu biti izvrstan dodatak vašem kuhinjskom posuđu kao šarmantne čaše, zdjelice za umake, slasne prirodne sokove ili pak posude za juhe koje možete nositi na posao bez straha da će se njihov sadržaj proliti po vašoj torbi. One su odlična zamjena za plastiku, pa ako želite iz svoga života izbaciti predmete od plastike, poslužite se staklenkama za prenošenje i skladištenje namirnica.

James Cousins, Unsplash

Logan Nolin, Unsplash

Nakon što ispraznimo sadržaj svojih staklenki, prvo što uvijek poželimo učiniti jest ukloniti ružne naljepnice koje nam više ne trebaju. Pritom nam se često dogodi da ne uspijemo isprva sve skinuti, da površinu staklenke prekriva dosadno ljepilo i da se znamo pošteno namučiti kako bismo u potpunosti skinuli etiketu proizvođača. No, postoji trik kako dosadne etikete možete s lakoćom skinuti!

Edith Zimmerman

Skupite nekoliko staklenki koje želite očistiti pa ih sve stavite u duboki lonac. Napunite i lonac i staklenke vodom pa iscijedite malo deterdženta za pranje posuđa u sam lonac. Počnite kuhati vodu sa staklenkama na visokoj temperaturi sve dok se etikete ne počnu same odljepljivati! Čvršće zalijepljene etikete možda ćete morati lagano povući kakvom pincetom ili kuhinjskim kliještima.

Edith Zimmerman

Ako ste već par puta prali i sušili svoje staklenke, njihove bi se etikete mogle teže skidati, pa se nakon prokuhavanja staklenki može dogoditi da vam na staklenoj površini još ostanu komadići ljepila.

Edith Zimmerman

Nakon što izvadite staklenke iz vruće vode (budite oprezni kod rukovanja!), istrljajte sodom bikarbonom dijelove staklenke na kojima se još nalazi sada toplo ljepilo sve dok ne očistite u potpunosti staklo. I to je to! Možete se diviti svojim novim staklenim čašama i posudama!

Visuel Colonie, Unsplash

Paulo Rodrigues, Unsplash

Sophie Mikat, Unsplash

Foto: Unsplash

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 11:00