15 MINUTA POSLA

Kako ukloniti mrlje od znoja na bijelim majicama i zadržati odjeću kao novu

 /SHUTTERSTOCK
Prije nego što počnete, svakako provjerite simbole za pranje rublja na odjevnim predmetima kako biste vidjeli kako ih prati

Budimo realni na trenutak. Mrlje od znoja se događaju svima. Kupite lijepu novu majicu, obučete je jednom ili dvaput i to ga - primijetite ružan žuti prsten koji se formira ispod rukava majice.

Ako ste primijetili da vaša omiljena majica kratkih rukava ima žute mrlje ispod pazuha ili da vaša nova posteljina sada ima blijedožute mrlje od osušenog znoja, mogli biste doći u iskušenje da je bacite i odlučite se za tamniju boju u budućnosti. Umjesto toga, zašto ne biste pokušali ukloniti mrlje?

Prije nego što počnete, svakako provjerite simbole za pranje rublja na odjevnim predmetima kako biste vidjeli kako ih prati. A kad ste u nedoumici, provjerite trebate li koristiti izbjeljivač ili ne ako radite s ozbiljnim mrljama — bolje spriječiti nego liječiti!

image
/SHUTTERSTOCK

Što će vam trebati:

Soda bikarbona

Voda

Spužvica

Stara četkica za zube

Destilirani bijeli ocat

Deterdžent za pranje rublja

image
/SHUTTERSTOCK

1. KORAK: NAPRAVITE PASTU OD SODE BIKARBONE

Prvi korak u uklanjanju mrlja od znoja s odjeće je stvaranje guste paste od sode bikarbone i vode. Idealno bi bilo da koristite omjer vode i sode bikarbone u omjeru 1:4.

2. KORAK: NANESITE PASTU NA MRLJE

Nakon što ste napravili pastu, sljedeći korak je da je nanesete na zamrljana područja. Koristite spužvicu, nježno utapkajte formulu na zamrljana područja i ostavite da odstoji do 30 minuta.

Koristan savjet: ako nemate sodu bikarbonu, možete je zamijeniti destiliranim bijelim octom i nanesite ga na mrlju na isti način. Za uklanjanje dugotrajnih mirisa znoja, bijeli ocat također dobro djeluje.

3. KORAK: ISPERITE OTOPINU HLADNOM VODOM

Nakon što se pasta malo stvrdnula, morat ćete je isprati. Važno je da za to koristite samo hladnu ili mlaku vodu, jer topla voda može učiniti mrlju trajnom.

4. OPERITE KAO OBIČNO

Nakon što je mrlja potpuno uklonjena, sljedeći korak je pranje odjeće kao i obično u hladnom pranju. Međutim, ako je mrlja i dalje prisutna, najbolje je ponoviti postupak prije pranja, inače je možete slučajno učiniti trajnom pojavom na svom odjevnom predmetu.

5. KORAK: OSUŠITE ODJEĆU

Nakon pranja, predmet osušite na zraku. Izbjegavajte sušiti predmet u sušilici, jer toplina može zadržati mrlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 11:33