Konzerve za hranu, često izrađene od aluminija, kositra ili čelika, na prvi se pogled mogu činiti neuništivima. No, istini za volju, nisu tako nepobjedive kao što se čine - morate pažljivo rukovati s njima kada ih skladištite, posebno ako ste ograničeni prostorom u smočnici. Samo jedno pogrešno uvjerenje može vas skupo stajati, a to je ako slažete više konzervi jednu na drugu ili stavljate na njih teške predmete pod pretpostavkom da su sposobne izdržati opterećenje. No, prevarili biste se.
Konzerve se pod oterećenjem mogu deformirati, a nazigled manja oštećenja poput udubljenja i savijanja metala mogu ugroziti hermetičko brtvljenje limenki, izlažući sadržaj zraku i bakterijama, piše Chowhound.com. Iz toga može proizaći dugačak popis zdravstvenih opasnosti, ali najviše zabrinjava, prema USDA-i, povećani rizik od botulizma. Zato organizacije poput američkog Nacionalnog centra za kućno čuvanje hrane preporučuju da se konzerve ne slažu u više od dva sloja. Također, trebali biste izbjegavati stavljanje teških predmeta poput staklenih tegli ili hrane u kutijama na konzerviranu hranu. Ne želite riskirati ispravnost konzervirane hrane u zamjenu za nekoliko dodatnih centimetara prostora za pohranu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....