BRZO I EFIKASNO

Kako omekšati maslac za pet minuta bez grijanja u mikrovalnoj

 FOTOGRAFIABASICA/GETTY IMAGES

Mnogima je među omiljenim jutarnjim ritualima u domu doručak koji uključuje krišku kruha s maslacem. Također, mekani maslac sastojak je bezbroj recepata, pogotovo kolača. Vjerovali ili ne, može poslužiti i kod čišćenja u domu. Problem je što je maslac kad ga izvadite ih hladnjaka tvrd i treba mu dosta vremena da omekša. Evo kako to brzo riješiti.

image
8VFANI/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Neki će maslac narezati na kockice pa staviti u mikrovalnu, ali to je nesigurna metoda. Razne vrste maslaca se razlikuju po konzistenciji i teško je pronaći optimalnu temperaturu pa je moguće da će vam se previše rastopiti. Ako vam uobičajene metode nisu uspjele, pokušajte upotrijebiti trik s vrućim staklom. Prilično je jednostavno - zakuhajte vodu u kuhalu i ulijte je u staklenu čašu. Stavite štapić maslaca (ili kockicu, ovisi koliko vam treba) na tanjur tako da na jednom kraju stoji uspravno. Ostavite vruću vodu u čaši desetak sekundi, a potom je izlijte u sudoper. Zagrijanom čašom preklopite maslac i ostavite da stoji 5-6 minuta. Bit će savršeno mekan, ali ne prerastopljen.

image
UNSPLASH/

Ako vam treba veća količina mekanog maslaca za kuhanje ili kolače, isti trik možete napraviti sa staklenom posudom u kojoj se maslac često drži u hladnjaku ili većom staklenom zdjelom. Vodite računa da što je komad maslaca veći, to će mu trebati više vremena da omekša.

image
JEVTIC/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

A kad već imate mekani madrac, evo i načina kako ga iskorisititi za čišćenje u domu. Da biste vratili sjaj metalu i koži, staviti maslac na pamučnu krpu i istrljajte površinu. Pomoći će i kod uklanjanja vodenih tragova s drveta. Samo prekrijte mrlju maslacem i pustite da odstoji preko noći. Ujutro obrišite čistom tkaninom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:03