Sigurni smo da vam se barem jednom, a vjerojatno i puno puta u životu, dogodilo da ste samo na trenutak maknuli pogled s lonca punog vode u kojeg ste stavili kuhati omiljen iručak poput tjestenine ili riže, a kad ono...kipuća voda prolila se po ploči za kuhanje, susjednim kuhinjskim elementima, a moguće i po podu. Kako to spriječiti? Otkrivamo odličan trik, a sve što će vam trebati da ga provedete jest komadić maslaca.
Naime, voda i masnoća nisu kompatibilne. Maslac koji sadrži najmanje 20 posto biljnog ulja se ne može otopiti u vodi nego ostaje na površini. Što vi trebate napraviti? Premažite rub lonca maslacem.
Iako možda niste čuli za to, ovaj trik je od davnina poznat. I naše bake znale su da primjerice ulje smiruje "podivljalu" vodu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....