Mikrovalnu pećnicu obično koristimo za podgrijavanje obroka, tu i tamo odmrzavanje mesa ili pravljenje kokica. Vjerojatno ste već čuli da je najlakše možete oprati iznutra tako da u njoj zagrijete vatrostalnu posudu s vodom, a mnoge domaćice zbog boljeg mirisa dodaju polovicu ili barem krišku limuna. No mi imamo bolju zamisao kako iskoristiti i mikrovalnu pećnicu i limun. Dapače, ne samo limun, nego i naranču ili grejp.
Ako ste među onima koji jutro vole početi čašom soka od rukom cijeđene naranče, onda je ovaj trik idealan za vas. Također i za one koji imaju naviku rano ujutro popiti limunadu, što mnogi preporučuju kao dobru pomoć kod mršavljenja. Ovaj trik zapravo djeluje na sve agrume, a cilj mu je da iz voćke iscijedite trećinu više soka nego inače.
Dakle, što treba učiniti? Prije nego što krenete s postupkom cijeđenja, voćku stavite u mikrovalnu pećnicu. Ovisno o veličini (odnosno je li riječ o limunu, naranči ili grejpu) zagrijte je na 10 do 30 sekundi na srednjoj temperaturi. Potom izvadite i ostavite minutu da se ohladi na sobnu temperaturu te iscijedite sok na uobičajeni način - trebalo bi ga biti više nego inače.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....