Već godinama koristite isti pribor za jelo i još uvijek vam je drag, ali je s vremenom izgubio sjaj i na njemu su se pojavile sitne mrlje od hrđe. Ovo se zna događati pogotovo ako pribor perete u perilici za posuđe koja ga dobro ne osuši. Kad duže vrijeme stoji mokar u zatvorenoj perilici na njemu se zna pojaviti hrđa. Ne brinite, to nije razlog da ga bacite i kupite novi. Možete ga spasiti ovim jednostavnim trikom, a sve što vam je potrebno je običan limun.
Prepolovite ga napola i njime dobro istrljajte beštek. Limunska kiselina iz pulpe je prirodni izbjeljivač, a ulja iz kore limuna pomažu pri čišćenju i daju sjaj. Ako je neka mrlja posebno tvrdokorna, možete je istrljati limunskom kiselinom stavljenom na četkicu za zube.
Limun je univerzalno prirodno sredstvo koje se na mnogo načina može iskoristiti u domu. Odlično je i za čišćenje mrlja s posuđa te radne ploče u kuhinji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....