NAPRAVITE PLAN

Kada je najbolje vrijeme za kupnju perilice i sušilice rublja? Top 4 doba u godini za uštedu

 Unsplash
Znajte da postoji najbolje vrijeme za kupnju bilo čega, od velikih do malih kućanskih aparata

Poput drugih velikih kućanskih aparata, kao što su pećnice i hladnjaci, perilice i sušilice rublja su velika investicija i poželjet ćete ih kupovati planirano kako biste dobili najbolju moguću ponudu. Ali ponekad postoji samo jedno najbolje vrijeme za kupnju perilice i sušilice: kada vaši trenutni strojevi prestanu raditi. Međutim, vaša perilica i sušilica često će vam dati znake da su na odlasku - naime, kada prestanu pravilno prati ili sušiti odjeću ili kada vas serviser upozori.

Ako ipak imate malo prostora u pogledu vremena prije nego krenete u kupnju, znajte da postoji najbolje vrijeme za kupnju bilo čega, od velikih do malih kućanskih aparata. Evo što stručnjaci imaju za reći o tome kada možete dobiti odličnu ponudu za perilicu i sušilicu rublja.

image
Unsplash

Kada je najbolje vrijeme za kupnju perilice i sušilice?

Ne brinite - niste propustili svoje vrijeme. Kako znamo? Jer postoji više razdoblja tijekom godine kada možete dobiti vrhunski model uz veliki popust, iako će, naravno, neki od tih popusta biti veći od drugih. "Brendovi kućanskih aparata obično izdaju nove modele tijekom jesenske sezone, što znači da prodavači moraju izbaciti prethodni inventar proizvoda kako bi napravili mjesta za novije modele", kaže Kristen Gall, stručnjakinja za maloprodaju i kupnju u Rakutenu. To znači da će ti malo stariji modeli perilica i sušilica biti u prodaji neposredno prije ili odmah kada nove izađu.

Tražite potpuno novi model?

Imajte na umu da su cijene općenito najviše kada proizvođač prvi put izbaci novi proizvod. "Predlažem da malo pričekate i kupite nakon što cijena padne", dodaje Gall, "budući da se noviji modeli uvijek puštaju u prodaju, a trgovci i robne marke moraju mijenjati zalihe." Naći ćete slične uzorke ako također tražite najbolje vrijeme za kupnju namještaja.

Kada je najbolje doba mjeseca za kupnju perilice i sušilice?

Neki trgovci nude uštede na kraju mjeseca ako trebaju ispuniti prodajnu kvotu. Uz to, vjerojatno ćete postići bolju ponudu tijekom blagdanskog vikenda umjesto da čekate i nadate se rasprodaji krajem mjeseca.

Kada je najbolji praznik za kupnju perilice i sušilice?

Ne možete propustiti reklame - i ne biste ih trebali ignorirati. Praznici i praznični vikendi visoko su među najboljim vremenima za kupnju perilice i sušilice. "Oni obično idu u prodaju tijekom ključnih vikenda za blagdansku kupovinu kao što su Praznik rada, Crni petak, Nova godina", napominje Gall.

image
Unsplash

Kad biste inače mogli pronaći odličnu ponudu za perilicu i sušilicu?

James McQueen, viši stručnjak za komunikacije u Consumer Reports kaže da su srpanj, rujan i studeni najbolje vrijeme za kupovinu perilica i sušilica rublja. Međutim, u proljetnim i ranim ljetnim mjesecima - od travnja do srpnja - također možete pronaći odlične ponude. "Trgovci na malo gledaju na ovo doba godine kao na svoju priliku da ‘očiste kuću‘ i oslobode svoja skladišta dragocjenog prostora zaliha," objašnjava Gall.

Kada je najgore vrijeme za kupnju perilice i sušilice?

Odmah nakon izlaska novog modela. Ako želite najnoviji model, najgore vrijeme za kupnju bit će upravo kada ta perilica ili sušilica budu puštena u prodaju. Međutim, tada će vjerojatno biti u prodaji stariji modeli. Zamršeno je točno odrediti vrijeme. Ako ne pričekate tu promjenu modela, mogli biste platiti previše za stariji model koji će vjerojatno biti snižen u sljedećih nekoliko tjedana.

Tijekom problema s opskrbnim lancem. Nažalost, McQueen primjećuje da su stvarne ponude velikih kućanskih aparata bile nepovoljne otkako je izbila pandemija. Rezultirajući problemi u opskrbnom lancu zadržali su mnoge artikle na visokoj cijeni.

image
Unsplash

Koliki je prosječni životni vijek perilice i sušilice?

Iako će to varirati ovisno o marki, modelu i učestalosti korištenja, Gall kaže da je prosječni životni vijek perilice od 10 do 14 godina, a prosječni životni vijek sušilice je 10 do 13 godina. Znati kako pravilno održavati perilicu i sušilicu također im može pomoći da duže traju.

Savjeti za uštedu novca pri kupnji perilice i sušilice

Kupovati svuda okolo. Prva trgovina koju posjetite možda ima najbolju cijenu—a možda i ne. Gall predlaže rasprostranjeniju kupnju kako biste vidjeli što nude razni trgovci. "Neki možda imaju kodove za popust koje možete koristiti, a neki možda imaju posebne vikend rasprodaje", ističe ona. Osim toga, ponekad prodavač može iskoristiti dodatni popust kako bi vas motivirao.

Provjerite otvorene uređaje i izložbene modele. Što je stavka otvorene kutije? To je onaj koji je otvorio netko tko ga tada nije želio - i njihova promjena mišljenja može ići u vašu korist, jer će ti artikli biti sniženi. Isto vrijedi i za izložbene modele u trgovini. "Ovi su obično jeftiniji", objašnjava Gall, "jer su to bili oni koje su ljudi dodirivali i gledali."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:41