MOŽE I U USISAVAČ

"Kad perem pod stavim samo malo ovoga praha u vodu i cijeli stan miriši danima"

 PEOPLEIMAGES/GETTY IMAGES

Bilo u obliku peciva, kao preljev na muesliju ili kao dodatni okus u kavi, cimet je jedan od naših najpopularnijih začina. Obožavamo začin od kore cimeta, posebno u hladnoj sezoni. Ali jeste li znali da je cimet također izvrsno sredstvo za čišćenje? Ovdje možete pročitati kako djeluje i što može učiniti prah u vodi za čišćenje, piše Granny Tricks.

Zašto biste trebali koristiti cimet i kao sredstvo za čišćenje

Cimet se stoljećima koristi u aromatične svrhe. Osim što ima fantastičan okus i miris, ima i prirodni antibakterijski učinak. Kada se koristi kao sredstvo za čišćenje, začin može ubiti do dvadeset različitih vrsta bakterija. Prirodni proizvod je nježan prema površini i ne lijepi se za pod niti gubi boju. Roditelji se ne trebaju brinuti ako njihova djeca dođu u kontakt s vodom za brisanje jer je potpuno sigurna za djecu.

Cimet u vodi za čišćenje: evo kako djeluje

Voda s cimetom za pranje poda brzo se priprema. Jednostavno dodajte malo cimeta u prahu u kantu vode. Alternativno, možete prokuhati potrebnu količinu vode s nekoliko štapića cimeta, a zatim je dodati u kantu za čišćenje. Za jaču otopinu koristite eterično ulje cimeta. U vodu treba dodati oko 20 kapi. Tada možete pod očistiti kao i obično i jednostavno ga ostaviti da se osuši. Ova vrsta čišćenja preporuča se jednom tjedno. I ono najbolje: nakon svakog brisanja vaš stan prekrasno miriše na cimet.

Zašto biste trebali staviti cimet i u svoj usisavač

Jeste li oduševljeni ugodnim mirisom vode s cimetom u stanu i voljeli biste da ga ovako imate češće? Zatim stavite malo cimeta u novu vrećicu za usisivač. Kada usisavate, miris će se također ugodno širiti kroz vaša četiri zida. Važno: koristite samo male količine kako biste izbjegli oštećenje usisavača!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2024 16:12