Idealno za mali stan

Kad izrađujete ormare po mjeri, zašto ne biste odmah napravili prostor za perilicu i sušilicu?

 Ablewest Construction Pty Ltd
U manjim stanovima ormari izrađeni po mjeri najpametnija su opcija kako bi se svaki centimetar prostora iskoristio na što bolji način

Smještanje perilice i sušilice u kupaonicu svakako je diskretnije jer uključuje držanje prljave odjeće daleko od pogleda i odrađivanje procesa iza zatvorenih vrata, ali također može biti i nezgodno jer će dva uređaja zauzimati vizualno puno prostora, pogotovo ako nemate veliku kupaonicu. U slučaju da doista nemate drugih opcija od kupaonice, razmotrite kupnju kombiniranog uređaja koji u sebi skriva i perilicu i sušilicu jer ćete time uštedjeti na prostoru i energiji.

Umjesto da stoje jedan pokraj drugog, uređaji mogu stajati jedan na drugom

Sušilicu možete postaviti na perilicu i dodatno učvrstiti za zid. Ovakvim postavljanjem uređaja najbolje ćete iskoristiti dostupnu visinu i jednim vratima ormarića skriti čak dva uređaja. Pri kupnji sušilice obratite pozornost na modele s toplinskom pumpom jer tada nema potrebe za rješavanjem odvoda zraka i bez ustručavanja je možete pospremiti u uzak prostor bez ventilacije. Toplinske pumpe koriste se u profesionalnim praonicama rublja, a njihova napredna tehnologija sušenja omogućava korištenje niže temperature sušenja, što je nježnije prema odjeći pa tako ti modeli mogu sušiti i najosjetljivije tkanine, poput vune i svile, a pri tome ujedno štede energiju.

Razmatrate li premještanje uređaja u hodnik i to u ormar smješten u blizini kupaonice ili kuhinje?

Imajte na umu da je važno izolirati zidove od buke i omogućiti pristup vodi, struji i odvodu, što može predstavljati zahtjevniji pothvat za koji se treba posavjetovati sa stručnjacima. Što se samog ormara tiče, uklonite klasični sustav šipki i polica i smjestite u njega uređaje koje ćete jednostavno skriti od pogleda iza kliznih ili klasičnih vrata. Pretvorite ormar u malu postaju za pranje i sušenje i tako oslobodite ostatak stana od predmeta povezanih s tom aktivnosti.

image
Ablewest Construction Pty Ltd

Kuhinjski element ispod kojeg nemate ništa, zatvoreni balkon ili niša u kojoj ništa ne stoji

Također vam mogu poslužiti za pospremanje sušilice. Brine li vas kako će vam izgledati prostor, sušilicu uvijek možete staviti iza vrata ormarića ili zavjese. Kad odaberete atipično mjesto za uređaj, obavezno se savjetujte s električarom kako bi priključivanje na mrežu prošlo bez greške. Važno je također razmisliti o svojim životnim navikama što se tiče pranja rublja, o konkretnoj udaljenosti sušilice od perilice i praktičnosti njihova rasporeda jer je svrha pojednostaviti proces brige za rublje. Također je ključno i da imate dovoljno prostora za otvaranje vrata uređaja kako biste bez problema mogli manevrirati odjećom jednom kad završi ciklus pranja i sušenja.

U stanovima s malo kvadrata praktično je rješenje kombinacija perilice i sušilice u jednom uređaju

Uređaj možete skriti iza vrata ormara ili ormarića pa tako svoj novi uređaj možete ugraditi u donje kuhinjske elemente, a blizina vode i odvoda pomoći će vam da sve funkcionira besprijekorno. Imajte također na umu da kombinirani uređaji imaju kapacitet pranja dvostruko veći od kapaciteta za sušenje pa u skladu s tim prilagodite količinu rublja koje stavljate na pranje. Koristi postavljanja perilice i sušilice u kuhinju jest to što ste u središtu zbivanja u svome domu dok obavljate taj kućanski zadatak, a negativna strana je moguća buka koju perilica stvara u vašoj kuhinji, koja može odvlačiti pozornost i smetati vama i vašim ukućanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 00:49