Naime, ovaj kuhinjski aparat ima još mnogo drugih, neobičnih namjena, a ovo su samo neke od njih.
1. Narežite luk bez suza
Mikrovalna pećnica može vam pomoći da luk režete bez suza. Jednostavno ga zagrijte 30 sekundi i priprema hrane proći će bez neugodnog peckanja i suza.
2. Pomaže da se tijesto digne
Kvascu ponekad treba dosta vremena da naraste na sobnoj temperaturi. Šalicu punu vode stavite u kut mikrovalne pećnice, tijesto stavite u zdjelu, prekrijte prozirnom folijom i zagrijavajte na najslabijoj temperaturi 3 minute. Nakon toga ostaviti tijesto da odstoji 3 minute pa ga ponovno zagrijati na najnižoj temperaturi još 6 minuta. Zatim ostavite da odstoji 6 minuta.
4. Omekšava stvrdnuti smeđi šećer
Stvrdnuti smeđi šećer stavite u posudu koju možete zagrijati u mikrovalnoj pećnici, preko njega stavite mokri papirnati ubrus i zagrijavajte ga oko 20 sekundi.
5. Osušite začine
Više ne morate trošiti puno novca na kupnju suhih začina. Od svježeg začinskog bilja, a uz pomoć mikrovalne pećnice, napravite fantastične suhe začine. Listove biljaka koje želite sušiti složite na tanjur koji možete zagrijati u mikrovalnoj pećnici, pokrijte papirnatim ručnikom i zagrijavajte na srednjoj temperaturi oko jedne minute. Nastavite grijati svakih 20 sekundi dok se biljke potpuno ne osuše.
6. Kristalizirani med pretvara u tekući
Ako se med u vašoj staklenoj posudi kristalizirao, jednostavno skinite poklopac, stavite posudu u mikrovalnu i zagrijavajte 30 do 40 sekundi. Samo budite oprezni kada vadite staklenku iz mikrovalne jer je vruća.
7. Ubrzajte kuhanje mahunarki
Koliko ste puta poželjeli pripremiti grah bez namakanja u vodi preko noći? I tu vam može pomoći mikrovalna pećnica. U šalicu mahunarki ide tri puta više vode. Mahune stavite u posudu koja se može grijati u mikrovalnoj pećnici, prelijte vodom, poklopite posudu i zagrijavajte dok voda ne zakipi, oko 15 minuta na najjače. Izvadite posudu iz mikrovalne i ostavite je u vodi oko sat vremena. Zatim procijedite grah ili druge mahunarke i isperite ih hladnom vodom.
8. Olakšajte guljenje povrća i voća
Ako imate problema s guljenjem svježeg voća ili povrća, stavite ih u mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte 2 do 3 minute. Svježe namirnice ćete oguliti bez problema.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....