TAJNE NAJBOLJIH DOMAĆINA

Jednostavno uklonite miris dima iz svih tkanina u vašem domu

 

Osim što je odavno započela sezona obiteljskih druženja, ovih dana itekako imamo što za slaviti. Koja je vaša uloga u tim druženjima ovih dana - jeste li gost ili ste domaćin? Ako ste domaćin, vjerojatno se sada borite s mirisom dima od prošle večeri koji se polako ali sigurno uvukao u vaš namještaj, zavjese ali i robu.

Srećom otkrili smo odlične trikove koji će u potpunosti ukloniti miris dima iz svih vaših tkanina u domu.

Posteljina i odjeća

Začepite umivaonik ili uzmite veliku posudu i u nju stavite toplu vodu. Zatim dodajte jednu šalicu octa. Ostavite posteljinu i odjeću da se natapaju sat vremena, a zatim ih operite u perilici za rublje. Ocat omekšava tkaninu i uništava čestice neugodnih mirisa, što će vašu odjeću i posteljinu učiniti mirisnom i ugodnom, kao da su tek izašle iz dućana. Umjesto octa isti postupak možete ponoviti i sa sodom bikarbonom.

Deke i zavjese

Prilikom druženja u zatvorenom prostoru, neugodan miris dima najviše će se uvući u prekrivače koje ste postavili na kauč i u zavjese. Uzmite plastičnu vrećicu, stavite u nju jednu šalicu sode bikarbone i deku ili zavjesu, a zatim dobro protresite kako bi se soda ravnomjerno rasporedila. Soda bikarbona neutralizirat će čestice neugodnog mirisa dima. Ostavite tako preko noći, a ujutro zatim operite sve u perilici za rublje i stavite na zrak da se temeljito osuši.

DODATAN SAVJET: Kako se brzo riješiti dima bez pranja tkanina?

Za ovaj način su vam potrebne dvije šalice destilirane vode od vještičje lijeske. Ovu vodu možete pronaći u bilo kojoj bolje opremljenoj ljekarni. Pomiješajte destiliranu vodu s 20 kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja u bočici sa sprejem. Zatim tu tekućinu nanesite na kauč, madrac, jastuke ili bilo koju drugu tkaninu neugodnog mirisa dima. Nakon što se osuše, nestat će i miris dima.

Izvor: ehow

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 01:24