TKO BI REKAO

Jednostavno i lako očistite masnoću s vrata pećnice uz pomoć ove tablete!

 Kitchn
Biti će vam potrebno malo volje, rukavice, topla voda i tablete za pranje suđa

Naša potraga za brzim i lakim načinima čišćenja vašeg doma se nastavlja. Jednostavno volimo kad naiđemo na neke dobre savjete koji su ujedno i jeftini te povrh svega brzi jer, budimo iskreni, malo tko voli provesti sate čisteći. Kad smo naišli na savjet kako vrlo jednostavno ukloniti masnoću s vrata pećnice odmah smo ga morali podijeliti s vama.

O čemu zapravo radi? Saznali smo da je moguće vrata pećnice očistiti uz pomoć tableta za perilicu suđa. Oni koji su probali ovaj trik preporučuju Finish tablete, iako vjerujemo da i druge mogu učiniti isto.

image
Kitchn

Prije svega potrebno je zaštititi ruke jer tablete sadrže izbjeljivač pa ne želite suhu kožu na prstima. Znači, nakon što navučete rukavice, uzmite jednu tabletu i samo ju kratko umočite u posudu s toplom vodom i započnite s ribanjem.

image
Ashley Poskin

Najlakše će vam biti ako tabletu držite s palcem i kažiprstom i s gornjim vrhom lagano stružete po nakupljenoj masnoći. Nije bitno s kojom stranom tablete stružete, obje rade isti posao. Rezultat ćete uočiti vrlo brzo. U samo nekoliko poteza masnoća će nestati.

image
Ashley Poskin

Nastavite ponavljati proces preko cijele staklene površine, namakajući tabletu u toplu vodu dok se ne raspadne, a potom ju slobodno zamijenite novom. Slobodno pritisnite tabletu dok stružete, što je veći pritisak lakše će nestajati mrlje. Jednom kad izribate cijelu površinu, obrišite ju papirnatim ručnikom, a zatim još jednom s mokrom krpom prebrišite cijelu površinu. Konačni ishod je savršeno čisto staklo.

image
Ashley Poskin

Sljedeći korak je čišćenje ostatka vrata od pećnice. Ponavljajte isti postupak kao i za čišćenje stakla, samo slobodno ovom prilikom možete upotrijebiti veću silu dok ribate jer je materijal znatno izdržljiviji. Ako nakon prvog struganja ne uspijete ukloniti svu masnoću, ponovite još jednom, a ako se radi o iznimno velikim talozima nečistoće ostavite da tableta djeluje 10 – ak minuta pa onda prebrišite s mokrom krpom.

image
Ashley Poskin

Svi koji su isprobali ovu metodu kunu se u savršenu učinkovitost. Jednostavna je, jeftina i brza. Bolje ne može!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 06:48