Potrošite do kraja kanticu

Jednostavni projekti s bojom

 

Vaši zidovi dobili su dva nova premaza boje i zadovoljni ste rezultatom svog pothvata, no ostalo vam je materijala koji vam je žao baciti. Bez brige, pronašli smo za vas čak 12 simpatičnih projekata u kojima možete svoju omiljenu boju upotrijebiti sve do zadnje kapi i pritom osvježiti još koji dio svoga doma, a ne samo zidove.

Obojite drvenariju u svom domu i vaši će svježe obojeni zidovi tako biti upotpunjeni, a izgled prostorije ujednačen. Za još zanimljiviji efekt poslužite se kontrasnom bojom za drvenariju koja će posebno privlačiti pozornost.

Obojite drveni stolić ostatkom boje, a za sasvim moderan izgled ostavite dio stolića nedovršenim.

Ako naletite na stari i dotrajali ukrasni okvir za slike uzmite ga, izbrusite ostatke postojeće boje i prebojite! Izgledat će odlično čak i ako ga stavite uza zid praznog, a u njega možete staviti ogledalo ili pak lijepu sliku.

Prednju stranu stepenica možete doraditi s malo boje i pretvoriti dosadni element u detalj koji privlači pažnju.

Staru kadu ili umivaonik osvježite tako što ćete na njihovu vanjsku stranu nanijeti malo upečatljive boje koja vam je ostala od drugih projekata.

Klasičnu policu za knjige možete uljepšati tako što ćete unutrašnjost obojiti u neku atraktivnu boju uz koju će se sadržaj police još više isticati.

Sjenilo za lampu brzinski preuredite s par premaza tamne boje i dobili ste elegantan detalj uređenja.

Drvenu granu koju ste pronašli u šetnji prebojite u neku svijetlu boju, stavite u vazu i smjestite na stol ili komodu kao efektni ukras.

Kontrast se može skrivati i u malim stvarima! Primjerice, obojite novom bojom nogice od kauča ili fotelje i za čas ste ih osvježili.

Staru komodu za koju znate da nije posebno vrijedna prebojite nekom trendi bojom s odsjajem i pretvorit ćete ju u moćan komad namještaja.

Dosadile su vam smeđe tegle za cvijeće? Kist u ruke i poigrajte se bojom.

Kuhinjske ormariće ne morate nužno u potpunosti zamijeniti da biste ih osvježili. Umjesto toga odaberite boju koja će izgledati lijepo u prostoru i bacite se na posao bojanja elemenata.

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:02