VODIČ

Izgrebali ste svoj drveni pod ili namještaj? Ovako uklonite ogrebotine za samo nekoliko minuta

 /SHUTTERSTOCK

Prirodni materijali obično su izdržljiviji i otporniji na zahtjeve suvremenog života, ali nekada i nije tako pa vam primjerice ostane crta ili ogrebotina na novom drvenom iu skupom podu. Što učiniti kako bi to riješili bez previše muke?

Popravci su, naravno, skupi, a britanska tvrtka Direct Wood Flooring besplatno je savjetovala svoje korisnike kako ukloniti sitne ogrebotine na podu.

Ovaj vodič koji korak po korak objašnjava kako popraviti najčešće vrste ogrebotina na drvu, kako biste lako i uz minimalan trud vratili pod u njegovo prvotno stanje.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako se riješiti ogrebotina na podu?

Manje ogrebotine su one koje su prodrle kroz zaštitni, površinski sloj i drvo. No, kao i kod samo površinskih ogrebotina, nema mjesta panici - popravlja se relativno lako i brzo.

Potreban materijal:

- voda

- sredstvo za čišćenje podova

– meke krpe

- brusni papir

– čelična vuna

– voštani premaz za drvene površine

image
/SHUTTERSTOCK

Što vam je činiti:

Očistite samu ogrebotinu i područje oko nje koristeći sredstvo za čišćenje podova i meku krpu kako biste bili sigurni da je područje bez prašine, prljavštine i bilo kakvog otpada. Kada brišete ponovo, upotrijebite drugu mekanu krpu, suhu i čistu, kako biste uklonili sav višak sredstva za čišćenje i provjerite je li ogrebotina suha. Nježno trljajte čeličnu vunu preko ogrebotine, zatim istrljajte brusnim papirom preko ogrebotine i okolnog područja. Potom nanesite vosak za drvo, a mjesto ogrebotine dobro prekrijte. Ostavite da odstoji najmanje deset minuta. Zatim obrišite područje mekom krpom, a po potrebi dodajte novi sloj zaštitnog premaza i zagladite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 04:15