Provjereni trikovi

Izbacite smrad od cigareta iz svog doma: Nestaje u samo tri dana!

 AARONAMAT/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Smrada od cigareta u domu teško se riješiti. Kada uđe u prostor, osjeća se dugo. Kako se toga riješiti? Postoji nekoliko provjerenih, učinkovitih načina.

1. Soda bikarbona

Namještaj i tepihe pospite sodom bikarbonom i ostavite preko noći. Sljedeći dan jednostavno usisajte te površine. Ako je miris i dalje prisutan, ponovite postupak.

2. Amonijak

Zidove i stropove možete tretirati amonijakom pomiješanim s vodom (ili bilo kojim sredstvom za čišćenje na bazi amonijaka). Ljudi često zanemaruju ove dijelove prostorija, a upravo se na njima taloži najviše slojeva dima.

3. Ocat

Iako ni ocat nema ugodan miris, djelotvoran je na odjeći i tkaninama koje mirišu na dim. Dodajte šalicu octa u zdjelu vruće vode i objesite odjeću preko toga da se pari. Ocat djeluje i u kući ako njime napunite posude i postavite ih po sobama u domu.

4. Ugljen

Stavite posude napunjene ugljenom u zadimljene prostorije ili u automobil na nekoliko dana. Vrlo uspješno će ukloniti miris cigareta iz prostora, prenosi Espreso.

5. Jabuke

Prerežite jabuku na pola i ostavite je na mjestu gdje trebate izvući miris dima. Osim toga, vaš dom će mirisati na jabuke, što dolazi kao svojevrsni bonus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:52