BEZ MUKE

Isprobani trik za temeljito čišćenje zagorene vatrostalne posude

 

Nakon savršeno zapečenih domaćih krumpira i nekoliko vrsta mesa, vatrostalna posuda nažalost može postati prava noćna mora za čišćenje. Pogotovo ako ima neki zagoreni dio koji ne uspije otići čak ni u perilici za suđe.

Međutim, postoji genijalan trik pomoću kojeg će vaša vatrostalna posuda i nakon najfinijeg ručka ponovno biti kao nova - i to bez namakanja preko noći. Što se prije riješite ovog zagorenog i masnog problema, to bolje, zar ne?

Prvo stavite vatrostalnu posudu pod vruću vodu kako bi se masnoće počele brže topiti.

Zatim u tako namočenu posudu stavite dvije čajne žličice sode bikarbone. Uzmite komad aluminijske folije, lagano ga zamotajte u lopticu i krenite brisati zagorene dijelove.

Nakon što ste pomoću sode bikarbone i aluminijske folije uklonili zagorene dijelove na vatrostalnoj posudi, normalno je operite deterdžentom ili stavite u perilicu za posuđe.

I to je sve - možete ponovno pripremati svoje omiljene malo više zapečene domaće krumpiriće!

Izvor: hometalk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 13:03