Gdje u stanu od 55 kvadrata smjestiti još jednu spavaonicu?

Zamjenom mjesta roditeljske sobe i dnevnog boravka do još jedne spavaonice

Poštovani, u prilogu Vam šaljemo tlocrt našeg stana koji je s loggiom oko 55 kvadrata. Željeli bismo dobiti još jednu spavaću sobu/dječju sobu. Unaprijed zahvaljujemo na odgovoru.

Poštovani, s obzirom na poziciju vertikala, nosivih zidova i Vaših zahtjeva, predlažemo zahvate kako bi se osiguralo funkcionalno rješenje stambenog prostora.

Novi raspored stana sastoji se od ulaza, vešeraja, kupaonice, dječje sobe, roditeljske sobe s izlazom na loggiu te dnevne zone koju čine dnevni boravak, kuhinja i blagovanje. Prilikom projektiranja, parametri koji su diktirali novi raspored bili su postojeći nosivi zidovi i vanjski otvori.

Da bi se organizirala još jedna spavaća soba, s dnevnim svjetlom u svim dnevnim prostorima, predlažemo rušenje postojećih pregradnih zidova. U postojećem stanju je dnevni boravak bio odvojen od kuhinje i blagovanja, a komunikacija je bila ostvarena preko hodnika.

U novom stanju su roditeljska spavaća soba i dnevni boravak zamijenili mjesta. Dimenzije novog dnevnog boravka diktira nosivi zid te je taj prostor manjih dimenzija nego u postojećem stanju, a roditeljska soba nešto većih dimenzija s izlazom na loggiu.

U ulaznom prostoru organizirani su ugradbeni ormari za cipele i kapute te je pomicanjem pregradnog zida dobivena i veća širina postojećeg hodnika. Postojeći zid između kupaonice i izbe uklanja se kako bi se kupaonica mogla proširiti i odmaknuti od ulaza. Time se dobiva pretprostor kupaonice za ugradbeni ormar s perilicom rublja. U kupaonici se nalazi tuš-kada većih dimenzija, ploča s umivaonikom i WC s ugradbenim vodokotlićem.

Nova dječja spavaća soba pozicionirana je na poziciji postojeće kuhinje i blagovanja te je tlocrtno riješena organizacija kreveta, radnog stola i ormara. Iz ulaznog prostora ulazi se u dnevnu zonu stana koju čine kuhinja i blagovanje te dnevni boravak. Kuhinja je linijska sa svim potrebnim uređajima te se nalazi na zidu na kojem su pozicionirane vertikale. Zona TV-a sastoji se od kutne garniture, taburea i stolića te TV-a s pripadajućom komodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 07:20