mnogi se kunu da djeluje instantno

Fantastičan trik koji odmah odčepljuje sudoper: ostavite ovu otopinu preko noći i ona će sama odraditi sav posao

 /SHUTTERSTOCK

O ne, opet je začepljen sudoper u kuhinji? Ne brinite. Iskusne domaćice otkrile su nam provjereni trik uz koji će ovaj problem instantno biti riješen. Sve što vam treba je nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imate u kuhinji – sol, prašak za pecivo i ocat! Dobra vijest je da ovaj postupak možete odraditi i ako sudoper nije još začepljen i želite se samo osigurati da tako i ostane te da u konačnici cijeli sustav odvoda i cijevi dobro i uspješno funkcionira, bez ikakvih problema.

Ljudi se kunu da ovaj trik 100 postotno radi na odvodima u umivaoniku, umivaoniku, kadi i tušu. Sve što trebate pripremiti je pola šalice praška za pecivo, sol, ocat i kipuću vodu. Obavezno provedite metodu čišćenja cijevi neposredno prije odlaska na spavanje, jer otopina mora stajati preko noći kako bi djelovala punom snagom.

Ovo su koraci koje morate odraditi:

Ulijte sol i prašak za pecivo u odvod. Dodajte ocat i pustite da se smjesa zapjeni oko minutu. Isperite s najmanje tri litre kipuće vode. Sol pomaže u razgradnji masnoća i emulgiranih masnoća tako da kad ulijete ocat i vruću vodu lakše teku kroz cijevi, prenosi Krstarica.

Evo još nekoliko jednostavnih savjeta koje možete primijeniti kako biste spriječili začepljenje cijevi i čistili odvod što je češće moguće:

1. Ne izlijevajte ulje i masnoću za kuhanje izravno u odvod. Bolje ga je uliti u staru plastičnu bocu i baciti u smeće.

2. Ne izlijevajte otpad i talog iz kade izravno u vodu. Ostatke bacite u smeće ili ih koristite kao kompost za svoj vrt

3. Na odvod obavezno stavite mrežicu ili cjedilo, kako bi zadržala komadiće hrane, koje je lakše izvaditi i baciti u kantu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 06:17