SAVJET ZA PET

Evo zašto trebate poprskat ocat oko prozora

Zima je konačno iza nas i proljeće koje smo s nestrpljenjem čekali je stiglo. Topli sunčani dani pozivaju nas da otvorimo prozore i dopustimo proljetnom povjetarcu da osvježi prostor u kojem živimo. No, čini se da stvari izvan naših domova također čekaju priliku, ali s posve drugačijim motivima. Ako nam ne ulazi pelud, onda su to bube koje uvijek nekako pronađu prolaz kroz najsitnije pukotine i kutke, koje često niti ne vidimo.

Srećom, postoji jednostavan način da bube, spriječimo u naseljavanju naših domova i to sredstvom koje ne uključuje prskanje otrovnih pesticida u zatvorenom prostoru.

Sve što trebate napraviti je: pomiješajte 50/50 otopinu vode i bijelog octa te ju poprskajte oko okvira prozora. Učinite to s unutarnje i vanjske strane, ako možete.

Ako još uvijek nemate bocu octa u svom domu, trebali biste ju svakako nabaviti i uvijek imati pri ruci, jer vam može pomoći i olakšati obavljanje mnogih kućanskih poslova. Kao što znate ocat sadrži octenu kiselinu koju većina buba ne podnosi, a osobito uspješno odbija osmeronožna stvorenja.

Znamo što mislite, a što s neugodnim mirisom? Evo i odgovora. Miris octa ljudski nos ne osjeti čim se ocat osuši.

Foto: Marisa Vitale

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2023 16:39