Nema potrebe za mrežicom

Evo kako i uz otvoren prozor muhe i komarci neće ulaziti u dom

 /SHUTTERSTOCK

Uživanje na otvorenom u ljetnim mjesecima moguće je i bez da provedete sate i sate tjerajući komarce, muhe i druge sezonske insekte od sebe. Većina nas tijekom ljeta voli širom otvoriti prozore kako bi u kuću ili stan ušlo barem malo svježeg zraka. No, to ima i neželjene posljedice - ulazak dosadnih buba u interijer.

Nic Shacklock, stručnjak iz Online-Bedrooms.co.uk savjetuje da iskoristite određene trikove kako bi insekte držali dalje od svog doma. Prvi je ulaganje u mrežastu prozorsku pregradu.

-Očigledno je rješenje stavljanje prozorske mrežice. Također, možete nabaviti privremenu mrežicu koja se lako može skinuti kada dođe zima - rekao je.

image
/SHUTTERSTOCK

Osim toga, Nic je predložio upotrebu ulja peperminta i lavande.

-Ulje peperminta i lavande izvrstan je i prirodan način za odvraćanje insekata poput pauka i komaraca i učinit će da vaša kuća lijepo miriše - ustvrdio je i dodao da mnoge bube privlači svjetlost. Zato treba dodati malo ulja peperminta u vodu i promiješati, a onda upotrijebiti bočicu s raspršivačem da raspršite tečnost po kući fokusirajući se na prozore i vrata - rekao je Nic Shacklock.

Isto tako, kaže, lavanda je još jedan miris koji će pomoći otjerati insekte. Poput ulja peperminta, možete dodati kapi ulja lavande u vodu i naprskati po kući ili nabaviti nekoliko malih biljaka lavande i staviti ih po svom domu.

image
/SHUTTERSTOCK

-Naravno, ne zaboravite ugasiti svijetla ako držite prozor otvoren u ljetnim mjesecima - napomenuo je Nic Shacklock i dodao da su puno manje šanse da se riješite buba u domu ako imaju unutra potencijalno svijetlo koje mogu pratiti.

Održavanje sobe čistom također može pomoći u sprječavanju ulaska muha i drugih insekata.

- Bube vole prljavo okruženje - kaže Nic Shacklock.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:27