ukusan obrok kada god poželite

Držite kruh u vrećici ili kutiji? Prestanite odmah to raditi. Ovo je provjereni trik kako ga održati svježim

 LUCENTIUS/GETTY IMAGES

Ostavite li kruh izložen svjetlu i zraku, to može ubrzati njegovo kvarenje. Na njemu će se naći spore koje se prenose zrakom, a budući da imaju dugo korijenje, to znači da će im trebati nekoliko dana da počnu rasti. Za to vrijeme ih nećete ni primijetiti, pa ćete ih jedući takav kruh, unositi u sebe.

Studija iz "European Journal of Clinical Nutrition" pokazala je da držanje kruha u zamrzivaču smanjuje mogućnost razvoja plijesni, što, pak, smanjuje njegovo kvarenje.

image
/SHUTTERSTOCK

Držite li kruh u hladnjaku ili zamrzivaču, šanse da se na kruhu pojavi plijesan su minimalne, a štruca može stajati i do tri mjeseca i već za nekoliko minuta biti će spremna za jelo.

image
PRIYAIMAGE/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kada kruh odmrznete, izgledat će svježe kao da je tek kupljen. Kako bi vaš kruh bio ukusan i nakon odmrzavanja, prije zamrzavanja ga zamotajte u foliju. Kada želite odmrznuti kruh, zagrijte ga ili u mikrovalnoj pećnici 15 do 25 sekundi ili na rešetki pećnice na 160 stupnjeva oko pet minuta, piše Krstarica.

Ako jedete i koristite kruh, samo ga držite u hladnjaku u vrećici za zamrzavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 20:51