A TAKO SE TO RADI...

Drvce iz bajke: postavljanje lampica u 7 koraka

Foto: Balsam Hill
Kako su predivna sva ta drvca na fotografiajma! Koja je njihova tajna? Ako svijetle, onda je tajna u dobro postavljenim lampicama i možda ponekom filteru, ali lampice su ipak glavne. Vodimo vas kroz 7 koraka postavljanja lampica.

Kažu da osobu najbolje pročitati kada vidite kako se odnose prema otpetljavanju lampica. Kako god bilo, tek nakon što se otpetljaju slijedi pravi posao - postavljanje lampica na božićno drvce. Stoga se nadamo da pripadate onoj smirenoj i strpljivoj skupini.

U nastavku vam donosimo 7 koraka za postavljanje lampica.

Foto: Balsam Hill

1. Pripremite više lampica nego što mislite da trebate

Ovo zapravo ovisi o tome koliko je vaše drvce visoko i široko. Možda će vam trebati četiri paketa lampica, možda dva, a možda samo jedan. Što ih je više, to bolje. Također, pripazite da se toplo i hladno svjetlo ne miješaju. Ako se odlučite za onaj topli žuti sjaj lampica, možda je najbolje da ga se držite prilikom cijelog kićenja bora.

2. Pripazite da je žica lampica iste boje kao i vaše drvce

Uglavnom su zelene, kao i naša drvca. Međutim, ako slučajno imate bijelo drvce, a zelene lampice, žica će jednostavno dolaziti do izražaja, i to posebno na dnevnom svjetlu.

Foto: Regina Gust

3. Provjerite rade li sve lampice prije nego što ih postavite na drvce

Kada ste pripremili lampice, vrijeme je da provjerite jesu li ispravne. Vjerojatno nema gore stvari od toga da okitite bor, a zatim shvatite da one zapravo nisu ispravne.

4. Uključite lampice prije postavljanja

Zagrijavaju li se vaše lampice brzo? Ako je odgovor ne, svakako ih uključite prije postavljanja jer ćete tako bolje uočiti ako vam se stvore neke praznine prilikom ukrašavanja drvca.

Foto: Rikki Snyder

5. Tajna je u postavljanju lampica na dva mjesta...

Najčešće ih postavljamo na površinu drvca, međutim, tajna savršeno osvijetljenog drvca je u postavljanju dodatnih lampica i dalje od površine. Ako taj dio izbjegnete, unutrašnjost drvca će izgledati tamno.

6. ...i u dva dijela

Još je jedna stvar koju radimo pogrešno. Često postavljamo samo jedne lampice i raširimo ih koliko možemo (ako imamo veće drvce). Tako dobivamo puno praznina i naše drvce je osvijetljeno tek na nekim mjestima. Umjesto toga podijelite drvce na gornji i donji dio i pokušajte tako omotati lampice.

7. Kuglice također igraju ulogu

Najsjajnije kuglice stavite više u unutrašnjost drvca. Tako ćete dobiti odsjaj od lampica i vaše će drvce izgledati veće i raskošnije.

Izvor: Fresh Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 16:25