BITNO JE GDJE I KAKO

Donsimo vam savjete što činiti i ne činiti kada ukrašavate dom sa zrcalima

 Unsplash
Ako je vaš stil moderniji, previdite rustikalni drveni okvir i odlučite se za metalni dizajn s elegantnim okvirom

Zrcala imaju savršen spoj stila i funkcije. Iako imaju dekorativnu svrhu, ona su također bitna za dovršavanje vašeg izgleda prije nego što krenete kroz vrata. Osim toga, imaju mogućnost da se mali prostor učini većim, a mračna soba čini svjetlijom.

Zanima vas kako najbolje smjestiti zrcalo u vašem domu? Provjerili smo što kažu stručnjaci kako bismo saznali koja su najbolja mjesta za to i na koja je bolje ne vješati zrcalo.

image
Andres Jasso/Unsplash

PRIJE POČETKA

Razmislite o osvjetljenju. Prema profesionalnoj organizatorici Melanie Fowler iz tvrtke Clos-ette, rasvjeta u vašoj sobi trebala bi točno odrediti gdje postaviti zrcalo. - Nije samo položaj važan- bitno je i svjetlo oko zrcala - kaže Fowler za Elle Decor. - Nekome tko želi vidjeti" istinu "najbolje je prirodno svjetlo, zato razmislite o postavljanju zrcala uz prozor.

Provjerite imate li dovoljno mjesta. Naginjanje djeluje u određenim slučajevima. - Nagnuo bih ga samo ako nema dovoljno prostora ili mjesta za zrcalo u punoj dužini - kaže Fowler. Robert A. Downs iz ilevelart u Los Angelesu

Utvrdite opcije učvršćivanja na zid. Kabelska žica obješena preko jedne kuke ili čavla ne dolazi u obzir kada je u pitanju sigurno vješanje zrcala. Umjesto toga, Downs objašnjava da svaka "D kuka" na stražnjoj strani zrcala treba svoju kuku u zidu.

image
Camylla Battani/Unsplash

GDJE I KAKO POSTAVITI ZRCALO

Na ulazu: Predvorje je prvi dojam koji gosti stječu o vašoj estetici. Postavljanje zrcala izravno iznad konzolnog stolića u trenu dodaje ugodnu atmosferu vašem prostoru. Osim toga, to je savršena prilika za završni pogled prije nego što krenete kroz vrata.

Iznad kamina: Postavite ga najmanje 4-5 centimetara iznad vrha kamina. - No, ovisno o debljini okvira, možda ćete htjeti ići više kako ne biste dobili tamnu sjenu na vašem dekoru - napominje Downs.

U kupaonici: Iako će mnogi umivaonici biti opremljeni zrcalima bez okvira montiranim na zid ljepilom, Downs preporučuje dovođenje profesionalca koji će dodati okvir oko tog zrcala za dodatni vizualni efekt.

Na vratima: odaberite zrcalo u punoj dužini i postavite ga tako da zauzima što veći dio vrata. Zrcalne kopče jednostavan su način da se to izvrši, ali Downs preporučuje da prije svega utvrdite da imate čvrsta vrata na koja se može postaviti zrcalo.

image
Coco Tafoya/Unsplash

U dnevnoj sobi s južnim orijentacijom poželjet ćete maksimalno iskoristiti ugodno popodnevno svjetlo, pa postavite zrcalo na zid nasuprot prozoru, savjetuje Going. Ako je to spavaća soba ili negdje želite iskoristiti jutarnje svjetlo, isprobajte susjedni prozor.

Blagovaonica je jedan od najpopularnijih prostora za dramatična zrcala, pogotovo ako postoji lijepi luster. Ali, pripazite. - Ako je to luster s izloženom žaruljom, odraz može biti blistav. Umjesto toga, isprobajte starinsko zrcalo da ga rasprši - kaže Going.

I Going i Downs slažu se da je predsoblje jedno od najboljih mjesta za zrcalo u kući. - Ne samo da je lijep naglasak, već je i alat da prostor izgleda veći i svjetliji - kažu.

image
Alaksiej Carankievic

SAVJETI I TRIKOVI

Pridržavajte se svog stila ukrašavanja. Ako je vaš stil moderniji, previdite rustikalni drveni okvir i odlučite se za metalni dizajn s elegantnim okvirom. Vaša je estetika i dalje važna kada je u pitanju odabir pravog zrcala u stilu (i boji) za vaš dom.

Pokušajte grupirati. Objesiti skupinu zrcala na zid jednostavan je način za dodavanje karaktera u prostor. Pazite da ih objesite na isti način kao i umjetnička djela, gdje se uzima u obzir proporcija. Ključno je imati jednak razmak između svakog zrcala.Visoke sobe imaju koristi od vertikalnih zrcala, dok se duge sobe bolje snalaze s vodoravno postavljenim zrcalom, savjetuje Downs.

image
Adam Winger/Unsplash

Dobro razmislite prije nego što postavite zrcalo na bilo što što se kreće, kaže Downs. Još jedno rizično mjesto na koje ne biste trebali sami postavljati zrcalo je iznad kreveta. Ako razmišljate o tome, trebali biste unajmiti profesionalca kako bi posao sigurno obavili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:59