NOVI TREND

Četke za bušilicu su totalni hit! Uz njih ćete očistiti bilo koju površinu bez imalo muke i u tren oka

 /SHUTTERSTOCK
Pokazalo se da su ove četke izvrsne kada je u pitanju čišćenje kupaonice, a i pećnica je na kraju dobila izvrsno osvježenje

Četke za bušilicu su naše novo otkriće. To su četke koje pričvrstite na bušilicu, a za čišćenje koriste zakretni moment i brzinu koju samo električna bušilica može pružiti. S obzirom na to koliko je bušilica nezgrapna i glomazna, bi li doista bila korisnija od četkica kojima čistite ručno? Postoji li dobar razlog za pričvršćivanje četke na kraj bušilice i teroriziranje površina vlastitog doma iz bilo kojeg razloga osim sudjelovanja u uzbudljivom apsurdu života?

Nastavci za bušilice, ipak zapravo i nisu toliko otkačeni, a već duže vrijeme postoje renomirane tvrtke koje proizvode električne četke za čišćenje stvari poput automobila i brodova. Jedina novost kod ove četke je to što je namijenjena za brisanje pultova, pećnica, pločica, fuga...

image
Amazon

Specifikacije

Novinar portala Epicurius Wilder David isprobao je marku Drill Brush. Od Drill Brush kupio je komplet za čišćenje kuhinje koji sadrži tri četke srednje jačine dlačica. Postoji ravna kružna četka od 10 centimetara, ‘originalna‘ četka, u obliku perača zahodske školjke, i manja, kružna ravna četka od 5 centimetara za detalje.

Drill Brush nudi četiri razine jačine čekinja kodirane bojom. Najmekša, za staklo i presvlake, srednje čvrstoće za većinu unutarnjih površina, te "krute" i "ultra" četke za vanjske, roštiljske i industrijske površine.

Kupio je veći komplet od druge robne marke koji je uključivao cijelu seriju četkica i dodataka poput abrazivnih jastučića i spužvi koje su pričvršćene na ravni čičak. S njima je imao više nego dovoljno opreme za približno svaki prostor za čišćenje u svom domu.

Snage bušilice

Konačni rezultat je bio itekako zadovoljavajući! Određena mjesta su očišćena brže i učinkovitije, ali bilo je i drugih slučajeva gdje je ovakav oblik čišćenja bio više teret nego prednost.

image
Amazon

Pećnice, roštilji i rešetke

Četka za bušilicu najpraktičnija je za scenarije intenzivnog čišćenja koji zahtijevaju snagu, a ne finoću. Na primjer, čišćenje unutrašnjosti pećnice; teško je očistiti svaku površinu bez umetanja tijela u pećnicu, a ribanje karboniziranog nereda punom snagom je iscrpljujuće. Bušilica pruža dodatni doseg i polugu u kutovima i područjima gdje bi vam moglo biti teško primijeniti silu samo rukama. Široka četka je također odlična za ribanje oko žičane rešetke i polica s lakoćom. Ako koristite prirodne metode čišćenja, kao što je izrada mješavine sode bikarbone i sredstva za pranje posuđa, četka je izvrsna za stvaranje pjene koju možete koristiti za prekrivanje svega što želite očistiti.

Pultovi

Nije baš praktično koristiti četku za bušilicu svaki put kad čistite neki pult, ali s vremena na vrijeme, sveobuhvatnim ribanjem, bušilica je brzo obradila posao. U ovom slučaju bolji je spužvasti nastavak nego čekinje, iako oba dobro djeluju na uklanjanje mrlja od kurkume i tvrdokornih masnih mrlja oko štednjaka.

Fugiranje, kutovi i pukotine

Najbolja upotreba četke za bušilicu je za čišćenje pločica, linija za fugiranje i drugih teško dostupnih područja. Opremljena blagim abrazivnim sredstvom za čišćenje bušilica pruža dovoljno snage za precizno čišćenje prljavih područja. Originalna je četka izvrsno uklonila prljavštinu s nezabrtvljenog spoja pločica u kuhinji i sudopera.

Četka za bušilicu odlična je i u kupaonici, točnije tušu. Nikada nije bilo lakše ribati kadu, čistiti plijesan s linija za fugiranje i čistiti kutove i pukotine.

image
Amazon

Gdje je četka za bušilicu zatajila

Tvrdokorna masnoća

Četka za bušilicu učinila je čišćenje zagorene masnoće s posuđa laganim. Ipak, za takve vrste nereda odgovarajuća otopina za čišćenje koja može razgraditi i otopiti masnoću zapravo je ono što obavlja većinu posla, a dodatna abrazivna snaga može samo pomoći. Niti jedan nastavak s četkom nije uspio očistiti tvrdokornu masnoću samo vodom. Ali s proizvodom za otapanje masnoće, dodatna snaga i brzina bušilice zapravo ne čine posao bržim, samo zahtijevaju malo manje fizičkog napora.

Aparati, lonci i tave

Drill Brush preporučuje korištenje četke za čišćenje malih kućanskih aparata, ali to je možda nepotrebno. Rijetko kad ovi uređaji su toliko prljavi da im je potrebno išta više od papirnatog ručnika i malo spreja za čišćenje.

Trebate li četku za bušilicu za svoju kuhinju?

Četka za bušilicu nudi dovoljno koristi da bude praktična u kući, ali što se tiče kuhinje, četka je stvarno potrebna samo za teške, povremene zadatke čišćenja. Za osobe s ograničenim fizičkim sposobnostima, bušilica bi vam mogla dati dodatnu snagu koja vam je potrebna, ali ako ste navikli koristiti ruke, smatrat ćete je pretjeranom za svakodnevno pospremanje.

Ali bušilica je bila izvrsna za linije za fugiranje, pločice i za posezanje iza slavina i drugih teško dostupnih područja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 16:43