Uradi sam

Brz i povoljan makeover terase

 

Svoju terasu ili balkon zaista nije teško osvježiti za malo novca, pogotovo ako se malo poigrate biljkama. Biljke na terasama i balkonima stvaraju onu ležernu ljetnu atmosferu koja nas veseli i opušta pa je uvijek dobro rješenje dodati još koju teglu sa zelenilom u svoj dom. Čak vam i način na koji ste ih postavili u svoj prostor može poslužiti kao izvrstan dekorativni element. Jednostavne drvene košare ili sanduci tako vam mogu poslužiti kao stalci kako biste posložili svoje biljke na različite visine i dobili bogatiji prizor.

Odličan primjer terase na fotografijama može vam poslužiti kao inspiracija za novi projekt brzinskog preuređenja u kojem vam mogu pomoći i klinci, a pritom ćete se svi dobro zabaviti. Stefanie Schoen, autorica bloga The Style Safari, odabrala je dvije tegle za cvijeće i jedan drveni sanduk za stvaranje novog zelenog kutka na svojoj terasi, a njihov je novi izgled dobila pomoću samo dvije boje, nekoliko kistova i maskirne trake. Ako ste spremni za svoj mali makeover terase, preporučujemo da odaberete tegle različitih veličina koje ćete potom obojiti u istu kombinaciju boja jer ćete time dobiti objedinjeni izgled elemenata, ali i raznolikost. Dobru zabavu!

Potreban materijal
  • tegle za cvijeće
  • sanduk
  • maskirna traka
  • kistovi različitih debljina
  • biljke
  • zemlja za sadnju
  • barem dvije boje
  • novine
Postupak

Novinama zaštitite svoj radni prostor, a potom na njemu pripremite tegle i sanduk. Obojite sve predmete u boju koju ste odabrali za osnovi svog uzorka. U primjeru na fotografijama bijela boja je iskorištena kao pozadina za tamne šare.

Prilikom bojanja pripazite da temeljito obojite bočne strane letvica sanduka, kao i unutarnji rub tegli koji bi se mogao vidjeti nakon što posadite biljke. Pustite da se sve dobro osuši.

Maskirnom trakom oblijepite obojene predmete kako biste mogli stvoriti uzorke, odnosno kako biste zaštitili bijele dijelove od nanosa tamne boje. U primjeru je iskorištena tamna zelena koja nalikuje na crnu.

Obojite označene dijelove drugom bojom i pustite da se osuši, a potom uklonite maskirnu traku te po potrebi popravite rubove linija ili dodajte još koji detalj poput crtica ili točkica. Prebacite svoje biljke iz plastičnih teglica u vaše nove, ukrašene tegle te popunite zemljom. Svoje biljke odmah zalijte kako bi se zemlja dobro povezala unutar tegle.

Postavite sanduk i tegle na odabrano mjesto i uživajte u dobro obavljenom poslu!

Izvor: The Style Safari

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:16