Prženje u dubokom ulju uvijek nosi rizik od prskanja vrućeg ulja, što može uzrokovati ozbiljne opekline ruku i lica. Bez obzira na to pržite li meso, krafne ili pomfrit, vrelo ulje obično prska posvuda, pa čak i ako izbjegnete opekline, kapljice masnoće sigurno će završiti na štednjaku i zidovima kuhinje.
Kako je na društvenim mrežama otkrila influencerica Mirjana, od bake je naučila odličan trik kako spriječiti prskanje vrućeg ulja prilikom prženja.
Kako biste spriječili prskanje, bit će dovoljno ubaciti komadić kore kruha u vruće ulje. On će trenutno "smiriti" ulje, odnosno "pokupiti" vodu, pa ulje neće prskati kada u njega stavite npr. meso ili tijesto koje treba pržiti u većoj količini masnoće. Kruh je neutralna namirnica koja neće utjecati na okus hrane u tavi, prenosi Srećna Republika.
Pogledajte video!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....