SAMO DVA SASTOJKA

Ako stavite ovu mješavinu u svoju kuhinju, tamo više nikada nećete imati problema s muhama

 /SHUTTERSTOCK

Muhe neprestano lete po kuhinji, a s ovim malo poznatim lijekom potrebno je samo 10 minuta da nestanu.

Njihovo idealno mjesto je kuhinja, gdje mogu pronaći ostatke hrane ili se nasloniti direktno na tanjure. Ne preporučuje se korištenje repelenata koji mogu sadržavati zagađujuće ili kemijske sastojke koji ne samo da štete okolišu, već i vašem novčaniku i zdravlju. Neki stručnjaci otkrivaju trik s neočekivanim prirodnim sastojkom bogatim svojstvima da u tren oka otjeraju muhe.

Što privlači muhe?

Muha je posebna vrsta koja svoj dan temelji na potrazi za svim vrstama hrane, a posebno za fermentiranim tvarima. Njihovi favoriti su sirup, jabukovača ili voće i bilo koje druge slatke vrste sastojaka.

Najbolji način očito je korištenje prirodnih sastojaka. Muhe su tu u svako doba godine, napadaju vaš dom i polažu jaja na najneočekivanijim mjestima.

Iz poštovanja prema prirodi i šire, bolje je koristiti repelente s prirodnim sastojcima koji mogu držati muhe - ili kukce općenito - podalje kako se ne bi mogli vratiti u kuću ili kuhinju.

Prirodno sredstvo protiv muha sa samo dva sastojka

Za izradu repelenta koji će otjerati sve insekte, uključujući i muhe iz kuhinje, trebat će vam sljedeće:

Rižin ocat

Plastična boca.

Čajna žličica sredstva za pranje posuđa

Mješavina kombinira sastojak koji vole insekti, a koji se susreće s oporim mirisom tekućine za pranje posuđa. Vrsta ljubavi i mržnje koja će ih u sekundi otjerati iz kuće. Nastavljamo tako da odrežemo gornji dio boce, a zatim je okrenemo naopako, stvarajući neku vrstu lijevka. Spojite dva dijela pomoću trake. Na dno ulijte malo vode, žlicu rižinog octa i žlicu sredstva za pranje posuđa. Naravno, smjesu je potrebno mijenjati barem jednom tjedno, kako bi bila dovoljno jaka.

Mnogi ljudi koriste rižinu vodu umjesto rižinog octa, koji je isto dobra za ovaj recept. Postoje li alternative? U nekim kutovima kuće možete staviti i zdjelicu s bijelim vinskim octom čiji će oštar miris odnijeti sve kukce na druga mjesta, a da ne zahvati kuhinju. Jedna preporuka: ove repelente držite podalje od djece i četveronožnih prijatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:09