Nikad nije kasno

Ako je potraga za ključevima dio vašeg jutarnjeg rituala, vrijeme je da prekinete taj ciklus

 UNSPLASH
Biti organiziran više je od osobine ličnosti, to je odluka o načinu života i lakše je ostvariva ako organizirate dom s pravim alatima

U nastavku vam donosimo 15 bitnih elemenata kako bi izbjegli nered, što će zasigurno vaše dane koji dolaze učiniti manje stresnim.

image
UNSPLASH

1. Posuda za ključeve na ulazu

Definirajte mjesto gdje će ključevi uvijek biti i izbjegnite tipičan gubitak vremena za traženje ključeva prije odlaska.

image
UNSPLASH

2. Razdjelnici za knjige na policama

Svi znamo kako to funkcionira: početkom tjedna sve ručnike i plahte ostavljamo uredno posložene u ormaru, ali već nakon nekoliko dana nastane potpuna katastrofa. Kako biste to izbjegli, razdjelnici na policama vam mogu pomoći da sve ostane na mjestu.

image
UNSPLASH

3. Funkcionalni zidovi

Ako ste vidjeli da se ova ideja koristi za vješanje lonaca i tava, sigurno će vas razveseliti saznanje da se može koristiti i za bilo koju sobu u domu.

image
UNSPLASH

4. Organizator ladica

Umjesto da vam sve neuredno stoji pobacano u ladici, ova ideja vam omogućuje da bolje iskoristite prostor i brže pronađete traženu stvar.

image
UNSPLASH

5. Magnetski nosač noževa

Ovo je dobar način da u ladicama stvorite više prostora.

image
UNSPLASH

6. Dobro postavljen pladanj

Nevjerojatno je koliko brzo možemo napuniti kupaonicu različitim proizvodima. Dobra ideja je korištenje svakog praznog prostora pa čak i vodokotlića.

image
UNSPLASH

7. Police od nehrđajućeg čelika

Imati malo prostora u kuhinjskom namještaju ne mora biti prepreka. Elegantan i uredan način prikaza vaših velikih stvari je moguće ostvariti i policama od nehrđajućeg čelika koje možete podesiti prema vlastitim potrebama.

image
UNSPLASH

8. Kutije s oznakama

Tako možete pohraniti stvari u kutije da izgledaju uredno i točno znati što se nalazi unutar svake.

image
UNSPLASH

9. Koriste vertikalne šipke

Na primjer, iskoristite šipke koje ste inače koristili za vješanje zavjesa, za organizaciju unutar polica, ali neka budu postavljene vertikalno.

image
UNSPLASH

10. Posuda za jaja

Iako su napravljene za jaja, to ne znači da se ne mogu koristiti za druge stvari, na primjer za organiziranje prstena i naušnica.

image
UNSPLASH

11. Staklene posude

Umjesto da namirnica poput žitarica, začina, mahunarki... držite u njihovim izvornim spremnicima koji su uvijek katastrofa, zašto ih ne biste držali u uredno posloženim staklenim posudama.

image
UNSPLASH

12. Ladice postavljene na zid

Ako vam nedostaje prostora za pohranu, vrlo dobra alternativa mogu biti mrežaste ladice montirane na zidnu policu. Jednostavno se postavljaju i omogućuju vam da vidite što je pohranjeno unutra.

image
UNSPLASH

13. Staklene posude za make up četke, olovke,,,

Umjesto da ih držite unutar kutija, ladica... koristite elegantne staklene posude kako bi vam uvijek bile uredne, čiste i na dohvat ruke.

image
UNSPLASH

14. Uredno posloženi začini

Oni mogu biti u magnetskim posudama, manjim bocama... važno je da su označeni i da imaju svoje mjesto.

image
UNSPLASH

15. Posuda za toaletni papir

Kao i sve drugo i u kupaonici mora biti reda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 11:09