Nebrojeno puta smo se uvjerili da agresivna kemijska sredstva ne pomažu protiv tvrdokornih mrlja, pogotovo ako ne čistite redovito svoju pećnicu.
Evo kako si možete pojednostaviti ovaj nerijetko mukotrpan pothvat: u vruću vodu ulijte deterdžent za pranje rublja, dodajte malo alkohola, dobro izribajte pećnicu i ostavite da malo odstoji. Zatim istrljajte mokrom čeličnom vunom, a potom pospite sodom bikarbonom. Opet malo utrljajte i pustite da djeluje te na kraju dobro isperite.
Ako vam jelo tijekom pečenja padne na dno pećnice, to mjesto odmah pospite solju. Nakon što se pećnica ohladi, lakše ćete izvaditi ostatak.
Još jedan koristan savjet. Svaki put kada koristite pećnicu, pogotovo ako pečete meso ili nešto drugo na ulju, prekrijte je aluminijskom folijom. Masnoća će se, umjesto u pećnici, taložiti na foliji i kasnije ćete je lakše očistiti.