MALE NAVIKE

6 jednostavnih navika koje kreativci imaju u svojim domovima

Kreativnost počinje kod kuće. I zato je važno znati koje su to svakodnevne navike i aktivnosti u domu koje vas inspiriraju.

Dva profesionalna trenera specijalizirana za poticanje kreativnosti kod ljudi, s portalom Apartment Therapy podijelili su svoje savjete i saznanja o tome koje su to navike koje ljude čine kreativnima gotovo na dnevnoj bazi. A radi se o navikama koje kreativci imaju kod kuće. Svakodnevne stvari koje radimo utječu na naše raspoloženje, a time i na otvorenost prema kreativnim idejama. Kreativnost je uvijek na visokom nivou kada se osjećamo opušteno i sretno.

U nastavku vam sedam stvari koje kreativci rade kod kuće.

1. Redovito pospremaju dom

Pri tome se ne misli na česta velika pospremanja, nego na male svakodnevne kućanske poslove koji ne oduzimaju puno vremena. Pospremanje kreveta, pranje suđa i čišćenje stola učinit će da nemate distrakcija ili onog nelagodnog osjećaja koji vam govori da nešto niste napravili, a trebali ste.

2. Imaju svoj kreativni kutak

To može biti cijela spavaća soba, dio u dnevnom boravku, klasičan radni kutak sa stolićem i udobnom foteljom... Kreativci u domu imaju mjesto koje povezuju s kreativnim radnjama, a ne sa stresom. Na taj su način veće šanse da će se osjećati ugodno i opušteno jednom kada se smjeste na to mjesto.

3. U uređenje doma uvijek unose svoj karakter

U njihovim je domovima sve puno stvari koje se mogu povezati s njima samima. Od same palete boja pa sve do najsitnijeg detalja. Također, ako su ljubitelji uradi sam projekata, postavit će ih na svakom koraku.

4. Rade jednostavne, a stimulativne zadatke u domu

Uvijek je najteže početi. Međutim, malim stvarima aktiviramo svoj mozak. Nakon što, recimo, operemo suđe, osjećat ćemo se korisnije i motiviranije za neku daljnju aktivnost.

5. Stalno promišljaju raspored namještaja i dekorativnih elemenata

Za kreativce je dom kao prazno platno. Stalno smišljaju što bi novo mogli napraviti i promijeniti u svakoj od prostorija. Počevši od najmanjih detalja kao što su, recimo, boje jastučnica i dekorativni detalji u dnevnom boravku, pa sve do onih većih stvari kao što je sama organizacija namještaja.

6. Slušaju glazbu

Glazba je najbolja za inspiraciju i dobro raspoloženje, a znaju to i kreativci kojima omiljena glazba gotovo uvijek svira u pozadini ili je dio nekog dijela dana. Ne mogu svi raditi s "bukom" u pozadini, ali u ovom je slučaju glazba alat koji inspirira i stavlja osobe u određeno željeno raspoloženje.

Sve u svemu, vaš dom je mjesto u kojem se budite i kojem se na kraju dana vraćate. Stoga je potrebno da od tog mjesta učinite oazu u kojoj punite baterije za sve kreativne aktivnosti koje se odvijaju tijekom dana. Uz ovih nekoliko navika koje smo nabrojili ćete zasigurno ostati motivirani i inspirirani.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 16:58