KORISNI SAVJETI

5 pravila za odabir kupaonskog namještaja za svaki dom

Nije važan samo ukus, za urediti kupaonicu trebali biste znati još nekoliko stvari

Kako odabrati kupaonski namještaj za dom? To nije samo stvar osobnog ukusa, trendova i proračuna. Trebate biti svjesni važnosti ove prostorije u vašem domu i prvo veliku pozornost posvetiti odabiru i kupnji ključnog namještaja. U većini je to slučajeva integrirani umivaonik s ogledalom. Ovaj element definira identitet cijelog uređenja bojom i dizajnom. Njegov raspored unutar prostora pomaže pri stvaranju karaktera i osobnosti kupaonici.

Jeste li spremni pronaći nadahnuće za svoj dom?

Odabir ormarića

Prije svega važno je razumjeti "ulogu" kupaonice u domu: da li je namijenjena gostima? Da li je smještena u glavnoj sobi? Da li je to jedina kupaonica u kući? Odgovori na ova pitanja pružit će jasne pokazatelje o svojstvima kupaonskog namještaja i naročito o njegovoj "sposobnosti" da sadrži kozmetičke proizvode ili sredstva za čišćenje, sušilice, lijekove, kozmetiku i ostale dodatke. U slučaju malih kupaonica ili jedne kupaonice, preferiraju se modularna rješenja- i mogu se upotpuniti- s ladicama, policama i policama za svakodnevne ili česte predmete. Također, u "reprezentativnim" kupaonicama bit će dovoljan jedan upečatljiv ormar, možda s mramornim detaljima ili drugim finim završetcima.

Kako je vaša kupaonica organizirana?

Duga i uska kupaonica? Kupaonica bez prozora? Velika kupaonica, u kojoj je moguće postaviti i kadu i tuš? Analiza prostorije omogućit će vam da se orijentirate prema, ili kompaktnim modelima s fokusom na umivaonik područje uz prikaz police i zrcalne površine, ili prema trendi malim kupaonicama s visećim modulima, policama, mobilnim ormarićem i ostalim elementima koji se biraju sljedeći jedinstvenu i dosljednu osnovu.

Ima li dovoljno svjetla u kupaonici?

Jeste li ikada razmišljali o mogućnosti da u kupaonski namještaj ugradite svjetla kao element koji će vašu kupaonicu učiniti sjajnijom? Kada je kupaonica vrlo mala, svjetlo se može usmjeriti na namještaj ili dodati dimer kako bi se moglo uvijek prilagoditi trenutnim potrebama. Također, klizna vrata u bijeloj boji pa čak i ogledala učinit će malu kupaonicu ugodnijom.

Ako je riječ o suspendiranom komadu namještaja?

WC obješen na zid jedno je od najpopularnijih rješenja posebno u modernim kupaonicama. Zapravo, može se primijeniti u mnogim kupaonicama, a ne sam modernim. Kako bi se osiguralo pravilno korištenje, slijedi pravilo - zdrav razum i logika: postavite onda sve elemente na nosivi zid ili na odgovarajuću debljinu pomoću metalne šipke.

Jeste li ikada razmišljali o antiknom komadu namještaja koji se može obnoviti?

Uz pravu dozu kreativnosti, čak i komad namještaja koji već posjedujete može u vašu kupaonicu unijeti osobnost. U domovima inspiriranim vintage stilom, u onima u kojima postoje vintage elementi, dekorativni okvirima ili štukaturama, konzole, komode i klupe mogu se restaurirati i postati glavni protagonisti kupaonice.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 23:26