NOVI TRENDOVI

Cijene nekretnina u europskim metropolama padaju: ovo je situacija u Londonu

London

 /SHUTTERSTOCK

Promjena trendova na tržištu nekretnina diljem Europe primjetna je svakim danom sve više. Iako se Britancima čini da cijene kuća u njihovoj prijestolnici nikad neće prestati rasti, brojke kažu drukčije. Naime, samo su dvije londonske općine zabilježile rast vrijednosti nekretnina u 2023. u usporedbi s prethodnom godinom, piše britanski Metro.

Zanimljivo, jedna je općina Hillingdon, koja je nedavno proglašena najnesretnijim mjestom za život u Britaniji, a u kojoj su cijene na godišnjoj razini porasle za 4,5 posto te u prosjeku iznosile 529.229 funti. Prema podacima iz Halifaxa, druga je općina Newham u istočnom Londonu, gdje je zabilježen porast od 2,8 posto pa se prosječna cijena nekretnina popela na 476.191 funtu.

Promatra li se cijela Velika Britanija, prosječna vrijednost nekretnine u 2023. iznosila je 283.615 funti, što je pad za 1 posto u usporedbi s 2022. godinom. Najveći pad cijena u Britaniji zabilježen je u gradu Stoke-on-Trent u engleskoj regiji West Midlands, gdje je iznosio 15 posto.

A što će se događati na hrvatskom tržištu nekretnina, bila je tema razgovora s pet domaćih stručnjaka. Više pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 14:35