Ekskluzivna aukcija: Prodaje se jedinstveno zemljište za razvoj u Istri

 promo

Colliers u suradnji s Illyrian Land Funds, vlasnikom zemljišta, najavljuje aukcijski proces prodaje zemljišta za razvoj u Istri, Hrvatska.

Ovo impresivno zemljište za razvoj prostire se na čak 1.603.903 m² te je predviđeno za projekte mješovite namjene. Nalazi se u blizini grada Vodnjana, koji je udaljen samo 15 minuta vožnje od morske obale. Što se tiče razvojnog potencijala, moguće je razviti čak 2.500 kreveta. Projekt zamišlja razvoj turističkog resorta mješovite namjene, uključujući hotele, vile i golf terene. Upravo kombinacija raznih sadržaja, golfa, SPA, konferencijske i gastronomske ponude te luksuznog smještaja, ovom projektu daje odlične temelje za razvoj višesezonske destinacije. "S obzirom na lokaciju i značajan razvojni potencijal zemljišta, ova aukcija predstavlja rijetku priliku za investitore da ostvare značajan utjecaj i razvoj u jednoj od najatraktivnijih i najekskluzivnijih turističkih regija Hrvatske," rekao je Ivan Laljak, voditelj investicijskih transakcija u Colliers Hrvatska. "Uzbuđeni smo što možemo posredovati u prodaji ovog jedinstvenog zemljišta i radujemo se projektima koji će proizaći iz njega." Illyrian Land Funds angažirao je Colliers kao ekskluzivnog savjetnika za prodaju. Vlasnik prodaje 100% vlasničkog udjela u ovom zemljištu i to putem organiziranog aukcijskog procesa, kojeg vodi Colliers.

Hrvatska privlači sve više internacionalnih investitora

Hrvatska kao vodeća turistička destinacija, s potražnjom znatno nadmašuje ponudu kvalitetnih turističkih projekata. Bilježi se sve veći interes stranih investitora i developera za razvoj turističkih projekata, kojima je jedan od kriterija i veličina projekta, a u Hrvatskoj ih nema mnogo. Zato bi ovaj projekt, s obzirom na veličinu, razvojni potencijal te lokaciju, mogao privući veći broj stranih investitora i developera kojima je Hrvatska već duže vrijeme na investicijskoj karti.

Ono što dodatno pridonosi interesu je svakako činjenica da je turizam jedan od glavnih grana hrvatske ekonomije, s približno 20% udjela u BDP-u. Hrvatska privlači preko 90 milijuna turističkih noćenja godišnje, a gosti nam dolaze najčešće iz Njemačke, Slovenije i Austrije. Svakako je zanimljivo da s 206 nautičkih luka i 85 marina, posjedujemo čak 40% globalne flote nautičkih čartera. Dodatna prilika za razvoj postoji u segmentu golf turizma, gdje Hrvatska kaska za Europom u vidu velikih golf terena, što otvara veliki potencijal u ovom sektoru.

Smješteno blizu grada Vodnjana, ovo zemljište se nalazi u srcu Istre - najrazvijenije turističke regije u Hrvatskoj. Istra je poznata po svojoj prekrasnoj obali, starim gradovima na brežuljcima i šarmantnim selima s vinogradima i maslinicima. Sve te prednosti čine ovo područje atraktivnim i zanimljivim za domaće i međunarodne turiste. U 2023. godini, Istra je zabilježila preko 28 milijuna turističkih noćenja, što potvrđuje njen status vodeće turističke regije u Hrvatskoj.

image
promo

Illyrian Land Funds: Podrška održivom razvoju i ekonomskom rastu

Illyrian Land Funds je investicijski fond specijaliziran za razvojne projekte diljem Hrvatske, Slovenije, Srbije i Gruzije. Svi su projekti usmjereni su na lokalni razvoj i održivo korištenje resursa, nudeći priliku za gospodarski rast i unapređenje zajednice u svim područjima. "Prodaja ovog zemljišta svjedoči o našoj predanosti poticanju održivog razvoja i gospodarskog rasta u ovoj regiji," izjavili su predstavnici tvrtke Illyrian Land Funds. "Vjerujemo da ovo zemljište ima potencijal postati poznata i jedinstvena destinacija."

Fleksibilnost razvoja ovog zemljišta, sa svojim različitim zonama i značajnim kapacitetom kreveta, čini ga pogodnim za niz razvojnih opcija, od luksuznih hotela i ekskluzivnih vila do sveobuhvatnih turističkih resorta s golf terenima. Njegova velika površina, strateška lokacija i razvojni potencijal čine ga idealnim mjestom za stvaranje vrhunskog resorta.

Svi zainteresirani investitori i developeri koji žele sudjelovati u aukcijskom procesu mogu poslati svoj iskaz interesa za sudjelovanje na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., nakon čaga će primiti sve potrebne informacije za sudjelovanje u aukcijskom procesu. Dodatne informacije o samom procesu i zemljištu mogu se pronaći i na web stranici aukcije gdje će se moći i pratiti sam proces.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 22:38